Àlex Maymó: Volem que hi guanyi Molins de Rei

El passat diumenge 9 de gener es va realitzar l’Assemblea Nacional de la CUP a Vilanova i la Geltrú, on es va aprovar el Programa Marc per afrontar les eleccions municipals del maig de 2011. Aquest programa recull la feina feta per centenars de persones que han participat en els diferents debats que s’han realitzat arreu del país. Hi han participat els militants de la CUP però també persones provinents dels moviments socials i populars dels Països Catalans.

Tot aquest procés arriba ara als municipis i a Molins de Rei la CUP tornarem a organitzar a partir del mes de febrer una sèrie de punts de trobada per decidir entre tothom que hi vulgui assistir quines propostes per Molins de Rei inclourem en el nostre programa electoral. També establirem mecanismes participatius perquè qualsevol persona pugui aportar la seva opinió sobre els temes que més coneixi. Aquest procés participatiu conclourà amb una assemblea a principis d’abril on s’aprovarà el programa electoral i on les persones assistents escolliran quines han de ser les principals propostes de la CUP a l’hora d’incidir en el nou govern municipal.

Volem que la CUP tingui més representació en el consistori perquè creiem que cal un canvi real en les polítiques del govern municipal. Les polítiques d’habitatge, serveis socials, gestió municipal, fiscalitat o culturals no canviaran substancialment tant si es manté el mateix govern com si guanyen les eleccions CiU o el PSC. El canvi real doncs no passa per un canvi de cares sinó que passa per un canvi real en les polítiques i que aquestes siguin valentes i innovadores a l’hora de lluitar contra l’especulació o gestionant de forma transparent i eficient l’ajuntament, per citar-ne dos exemples.

En les properes eleccions municipals es preveu un panorama molt obert i difícilment cap opció política traurà majoria absoluta i es probable que per arribar a una majoria sòlida siguin necessaris acords entre 3 o més opcions polítiques. No volem que es tornin a repetir els pactes basats en un simple repartiment del poder i de càrrecs de confiança.

És possible incidir en el govern municipal sense haver d’entrar en el repartiment de les poltrones i així ho ha demostrat la CUP en municipis com Sant Celoni o Vilafranca del Penedès, on s’ha aconseguit que algunes propostes nostres siguin aplicades.

Entrant a qualsevol preu en un govern municipal, com ha passat fins ara a la nostra vila, sí que s’aconsegueixen aplicar certes propostes pròpies de cada opció política però que es basen en una política continuista i que no contribueix a un canvi real en l’ajuntament de Molins de Rei.

Nosaltres continuem prioritzant per damunt de tot el nostre programa electoral a l’hora de negociar amb qualsevol govern municipal. Ho fem perquè volem tornar a elaborar aquest programa de forma participativa i que esdevingui doncs representatiu de la voluntat popular.

La CUP serem la garantia que la veu d’aquesta voluntat popular sigui present sempre a l’Ajuntament. Altres opcions polítiques ja es vendran ràpidament el seu programa polític a canvi d’alguna poltrona o càrrec de confiança. El nostre compromís amb la gent ens impedeix entrar en aquesta dinàmica de renúncies a canvis de sous. També volem que tothom que cregui en el nostre projecte (i també els que no) participin debatent i discutint què ha d’estar present al nostre programa.

Si la CUP té més força serà perquè més gent ha participat en aquest procés participatiu i això significarà que les propostes resultants també tindran més força i més opcions de ser aplicades i al final hi guanyarem tothom i hi guanyarà Molins de Rei!

Recomanacions personalitzades