Xavi Foj comença el seu vintè Dakar

El pilot molinenc Xavi Foj (Toyota Coopertires), encara l’edició 2011 del ralli Dakar amb optimisme: “amb el nostre cotxe podem estar entre els vint primers”. La competició comença avui a Buenos Aires i acabarà també a la capital argentina el proper dia 16 després de gairebé 10.000 quilòmetres d’aventura.

Xavi Foj en acció durant el Dakar 2010

Xavi Foj en acció durant el Dakar 2010

Xavier Foj comença avui la seva participació número 20 en el ralli més dur del món. L’edició d’enguany, tercera que es disputa a l’Amèrica Llatina, es gairebé inèdita: només tres etapes de les setze ja s’han recorregut en alguna edició del raid.  Les jornades més exigents, en el desert d’Atacama, seran les més importants per la parella Xavi Foj – Pablo Jatón ja que és en aquest terreny on l’experiència i les prestacions del seu Toyota Land Cruiser poden treure avantatge als seus competidors. Avui, primera etapa de presentació entre Buenos Aires i Victoria on el crono encara no funciona.

Foj al podi de l'edició anterior del Dakar.

Foj al podi de l'edició anterior del Dakar.

L’arquitecte molinenc va fer el seu primer Dakar l’any 1991 i ha repetit l’experiència cada any que s’ha disputat la prova fins arribar al 2011. Foj és un dels pilots veterans del raid i enguany espera complir l’objectiu d’estar entre els vint primers classificats de la general i aconseguir la victòria a la categoria de cotxes de sèrie. L’any passat, va acabar a la posició 23 i segon de la seva categoria.

El seu equip, el Toyota Coopertires Desafío Extremo, compta aquest any amb l’atracció d’una figura “mediàtica”. El reporter del canal de televisió Cuatro, Jesús Calleja, és company d’equip de Xavier Foj.  L’aventurer intentarà finalitzar el Dakar i, a més a més, explicar com es viu aquest desafiament des de dins.

Recomanacions personalitzades