Més de 600 persones queden atrapades a Molins de Rei per una avaria de Rodalies

Més de sis-centes persones han passat per Molins de Rei per agafar els autocars que han substituït el servei de trens per problemes tècnics en el trajecte entre Castellbisbal i el Nus del Mollet. Durant gairebé dues hores s’ha viscut una situació caòtica a la Plaça de la Bàscula degut a l’acumulació d’usuaris que baixaven dels trens a Molins de Rei i volien continuar direcció Martorell.

Acumulació de gent esperant els autocars

Acumulació de gent esperant els autocars

Centenars de persones s’han vist atrapades a la Plaça de la Bàscula de Molins de Rei durant la tarda d’ahir. A dos quarts de vuit s’han reunit dues-centes persones conduïdes des de l’estació cap a la plaça pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. El primer dels tretze autocars que han recollit a la gent ha arribat les 20:30 aproximadament. A mesura que els primers autocars han anat arribant s’ha anat formant una concentració cada vegada més gran de gent. En el punt més àlgid s’han reunit més de tres-centes persones fent cua en uns quants metres. A les nou semblava que la situació s’estava solucionant amb vuit autocars camí de Martorell, però un grup de dues-centes persones més ha arribat fins a omplir tretze vehicles. Al voltant de les 21:30 s’ha restablert la circulació dels trens i molts dels afectats han pogut marxar amb el servei de Rodalies de Catalunya ja restablert.

Moment de l'arribada del primer autocar

Moment de l'arribada del primer autocar

Durant certs moments del vespre el nerviosisme dels afectats ha provocat escenes de tensió. Els Mossos d’Esquadra han calmat els ànims mentre escoltaven els crits de “puta Renfe” i la Guàrdia Urbana desviava el trànsit de les avingudes València i Barcelona. Això ha donat peu a situacions tenses com quan un Mosso ha advertit que “qui no es calmi no puja”, donant peu a xiulades generalitzades. El moment més conflictiu ha estat quan, sobre les les nou de la nit, el rumor de que els trens començaven a funcionar ha circulat entre la multitud. Llavors,  un grup d’aproximadament cent persones han començat una autèntica cursa de velocitat cap a l’estació. Els que no han optat per córrer o fer cua pels autocars han preguntat als Mossos d’Esquadra si això era cert. La resposta ha estat: “encara no sabem res”. El personal de seguretat de l’estació ha conduït a les persones cap a un tren aturat a la vía 1 de l’estació sense la confirmació de que la circulació estava oberta de nou. Han estat moments de caos i indecisions ja que la gent no sabia ben bé que fer. Un quart d’hora després, el rumor s’ha confirmat i la multitud s’ha dispersat de la plaça cap a l’estació a la vegada que els últims autocars anaven marxant. A les 21:37 ha sortit el primer tren.

Tres dels autocars a l'Av.Barcelona

Tres dels autocars a l'Av.Barcelona

Persones entrant a l'estació un cop regnava la calma

Persones entrant a l'estació un cop regnava la calma

Segons Adif, una incidència ha afectat al servei de senyalització i trànsit en el tram entre Castellbisbal i el Nus de Mollet. Els tècnics d’infraestructura s’han desplaçat i han solucionat el problema durant el vespre. Les alteracions han afectat a la línia R4, reemplaçada per un servei de bus entre Molins de Rei i Martorell, a la R7, reemplaçada per un servei de bus entre Molins de Rei i Cerdanyola i a la R1 on els trens han finalitzat el seu trajecte a Hospitalet de Llobregat enlloc d’arribar fins a Molins com és habitual. Adif ha obert una investigació per tal d’aclarir les circumstàncies de la incidència.

Recomanacions personalitzades