Comença la instal·lació de la pèrgola fotovoltaica de la plaça del Molí

Ja estan en marxa les obres per construir una pèrgola fotovoltaica a la plaça del Molí. La pèrgola coberta de plaques fotovoltaiques estarà instal·lada a principis d’any vinent i permetrà estalviar energia elèctrica.

La instal·lació solar suposarà un estalvi en el consum d’energia procedent de fons no renovables, ja que, mitjançant un centre de transformació, l’energia captada del sol s’injectarà a la xarxa per convertir-la en energia elèctrica. El projecte, elaborat pels serveis tècnics municipals, s’alinearà al passeig del Terraplè i contribuirà a estructurar aquest nou espai urbanitzat l’any 2009, ja que intentarà recordar el passat fabril de l’entorn, amb l’antiga xemeneia de Ferrer i Mora de fons. La instal·lació, que ara està en construcció, preveu cobrir una zona de gairebé 400 m2, tot i que la superfície ocupada per cadascun dels sis elements que formen part de la pèrgola ocupen una superfície útil de 224 m2.

Aquesta obra forma part de les previstes pel Govern municipal dins el pla del Fons Estatal per a la Ocupació i la Sostenibilitat Local. El pressupost d’execució és de 282.388 € i l’empresa adjudicatària és EUROCATALANA Obres i Serveis, S.L.

Recomanacions personalitzades