El ple extraordinari explicat minut a minut

Viu Molins de Rei ha retransmès a través de Twitter el ple extraordinari realitzat aquesta tarda a l’Ajuntament de Molins de Rei. Amb un únic punt a l’ordre del dia – la modificació dels pressupostos del 2010 – en poc més d’una hora s’ha acabat l’activitat plenària per avui.

Ara podeu consultar l’arxiu cronològic de tots els tweets fets durant el ple, complementats a més amb els comentaris dels diferents regidors presents a la xarxa com Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU):

jrcasalsjrcasals: A punt de comenÇar un ple extraordinari a molins de rei.

Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Comença el ple extraordinari a Molins de Rei. #plemolins
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Horari atípic, i per tant, diversos regidors no han pogut venir al ple.
Xavi Pazxavipaz: A punt de començar el ple extraordinari, avui en horari excepcional. El motiu demanar un milió d’euros de crèdit. Pressupost auster?
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Es preveu que el ple sigui força breu. Només hi ha un punt a l’ordre del dia: pressupostos del 2010.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei:Maymó (CUP) lamenta la convocatòria d’un ple extraordinari quan fa dos setmanes va haver-hi un i la setmana vinent hi ha un altre.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Maymó (CUP): La situació de deute de l’ajuntament és bona gràcies al creixement d’impostos. Són els ciutadans els que paguen els interessos.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: L’Ajuntament demanarà 1 milió d’euros de prèstec per garantir inversions del 2010. Espinosa (PSC) critica la “lamentable política financera”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei:Enric Franch, regidor de Finances, defensa els canvis al pressupost perquè “hem demanat els préstecs que no podrem fer al 2011”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Franch: “El sistema de finançament dóna diners per fer inversions, no per mantenir-les, i això no es pot sostenir sense pujar impostos”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Xavi Paz (PSC): “L’Ajuntament dóna una imatge fictícia, considerant inversió partides que són de manteniment”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Paz (@xavipaz): “És una mesura desproporcionada, que canvia la filosofia dels pressupostos aprovats i que hipoteca l’Ajuntament”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Maymó (CUP) recorda que l’any vinent hi ha eleccions i deixa caure que “hi ha interès en enllestir algunes obres abans de les eleccions”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Franch, regidor de Finances: “No estem perjudicant, estem mantenint a flot l’Ajuntament”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: El PSC torna a queixar-se de la manca d’informació. Reclamen sense resposta saber el percentatge de deute que significa el crèdit.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Enric Franch no admet que es parli de desgavell i acusa a Àlex Maymó (CUP) de “no tenir ni idea del que parla”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: Franch dóna resposta al PSC: “El nivell d’endeutament abans del crèdit era del 68% i ara ho és del 75,45%”.
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: S’aprova la modificació del pressupost amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de la CUP i PP i el vot en contra del PSC.
Xavi Pazxavipaz: Finalment el regidor de finances respon i certifica que amb el crèdit demanat avui hipoteca l’Ajuntament per l’any vinent
Viu Molins de ReiViuMolinsdeRei: El regidor Enric Franch ha tensat el debat al final contra CUP i PSC i ha caldejat els ànims. Fins aquí la retransmissió del ple.

Recomanacions personalitzades