Els gegants tanquen el 2010 a Girona

La Colla Gegantera de Molins de Rei ha posat punt i final a les sortides d’aquest any amb una esperada visita a Girona en el marc de les festes de Sant Narcís aquest passat diumenge. Com és habitual van ser els gegants nous, en Bernat i la Candelera, els que es van desplaçar fora de la vila per participar de la 29a Trobada de Gegants de Girona, una cita esperada pels molinencs des de fa dos anys.

De fet, el 2008 els Gegants Vells de Girona van venir a Molins de Rei per celebrar el 95è aniversari del Miquel i la Montserrat en el marc de la Festa Major i des d’aquell moment s’havia intentat completar l’intercanvi de colles sense èxit a causa de la pluja.

En Bernat i la Candelera ballant a Girona. Fotografia: Colla Gegantera de Molins de Rei

En aquesta ocasió el temps va aguantar i la trobada es va poder desenvolupar amb total normalitat. Van participar-hi vint-i-dues colles vingudes d’arreu del Principat i va ser un dia especial pels “Gegants d’en Bibó”, en Carlemany i l’Anna Gironella, que participaven de la festa com a amfitrions en plena celebració del seu 25è aniversari.

El Bernat i la Candelera, com sempre ben acompanyats pels Grallers de Molins de Rei, van tancar d’aquesta manera les sortides d’aquest 2010, un any en què destaquen els viatges a Borriana (País Valencià) i a Donostia (País Basc), així com la participació al 25è aniversari de la Colla Gegantera de Collbató el passat mes de setembre.


Els gegants també han actuat a la vila i han estat un dels plats forts de la Festa Major d’enguany, amb la celebració de la 25ena Trobada de Gegants i Capgrossos, la passada dels Gegants Nous i la Cercavila del Miquel i la Montserrat fins al Racó dels Gegants Vells, un espai ja consolidat com a punt de trobada nocturn dels aficionats geganters de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades