Sistema de comentaris

Per tal de millorar el nivell del debat als comentaris de les noticies, Viu Molins de Rei ha organitzat un nou sistema de comentaris amb l’objectiu de fomentar una comunitat virtual amb el respecte, el seny i la tolerància com a part fonamental del diàleg.

El nou sistema de comentaris es fonamenta en l’aplicació IntenseDebate i cerca crear una comunitat virtual pròpia d’un mitjà de comunicació que creu en les capacitats d’Internet però que també és conscient dels seus aspectes negatius i vol lluitar contra ells. No són tolerables les difamacions i disputes personals en un espai que pretén ser de debat tolerant i obert a tots els ciutadans.

Registre gratuït

Viu Molins de Rei ofereix ara la possibilitat de poder comentar les seves notícies utilitzant les credencials de Facebook o Twitter dels lectors. Pels que no estan presents en aquestes xarxes o simplement pels qui ho prefereixin, també possibilitem el registre a IntenseDebate, WordPress.com i Open ID

D’aquesta manera tots aquells lectors ho vulguin, podran comentar des de les seves comptes en aquests sistemes aconseguint d’aquesta manera un perfil únic, intransferible i no suplantable.

Registre a Facebook

Registre a Twitter

Registre a IntenseDebate

Registre a WordPress.com

Registre a OpenID

Denúncia de comentaris

Per tal de que els propis lectors puguin dir la seva en la moderació de comentaris. Aquest diari ha habilitat la denúncia de comentaris a partir de l’opció “correu brossa” que apareix a la dreta de cada comentari. Aquí, els lectors poden argumentar les raons de denúncia a aquest comentari i la redacció del diari llegirà i valorarà si es necessari l’eliminació o no del comentari en qüestió. D’aquesta manera no es col·loca cap filtre previ, sinó que s’actua a posteriori quan s’infringeixen les regles del joc.

No es toleraran insults, comentaris ofensius ni difamacions gratuïtes. Els comentaris que no tinguin res a veure amb el contingut de la noticia també són susceptibles de ser esborrats.

Viu Molins de Rei valorarà més l’opinió dels lectors que s’hagin registrat en qualsevol dels sistemes anteriorment descrits. A més a més, a partir d’ara els lectors també tenen l’opció de votar positiva o negativament a tots els comentaris, actuant com una mena de filtre social.

Viu Molins de Rei recomana:

– El registre a un dels sistemes especificats a tots els usuaris del diari i sobretot a aquells que tenen el costum de comentar les notícies.

– La utilització d’un llenguatge educat que ens faci la nostra feina de moderadors molt més senzilla.

*Viu Molins de Rei no es fa responsable dels comentaris dels seus lectors i es reserva el dret a eliminar tots els comentaris que cregui convenient.