Opinió

Els millors articles d’opinió sobre Molins de Rei.

Francesc Castellana: El bé de l’estabilitat, el sacrifici del compromís

la-foto

Amb la decisió abstencionista de la CUP, element determinant, sols CiU i PSC poden pactar una majoria estable de 11 regidors sense oblidar que junts sumen quasi el 48% dels vots. Fan el pacte els qui poden fer-lo per donar estabilitat i després d’un acord programàtic que els hi permet. Ha guanyat el Molins primer, ni les polaritats nacionals ni les de l’esquerra-dreta. Ho ha volgut la ciutadania i l’acció política que d’ella se’n deriva.

Jordi Romeu: Més sociovergència

jordi romeu

La sociovergència ha guanyat perquè ha fet tots els possibles per guanyar, dominant el territori curt i transmetent coneixement del municipi i dels seus problemes. I, per l’altra banda he vist una oposició (CUP i ERC) que no ha fet gran cosa per guanyar, que s’ha limitat a cobrir l’expedient i que ha tingut un punt molt feble en la candidatura d’Iniciativa.

Adrià Sàbat: Història de la llengua, dels catalans

Adria Sabat Molins de Rei

Durant els segles de la repressió, de cada vegada més, la gent retolava (redactava) en castellà, i el català (escrit) desapareixia de l’administració. Molins era de Rey. Gràcies al compromís de moltíssims catalans de tostemps, compleix amb les condicions per a ser avui una llengua normalitzada. Però no ho és.

Eduard Suàrez: Parlem-ho

Eduard Suarez Molins de Rei portada

Un ajuntament de 21 regidors n’hi hagi 13 a favor del procés. Venen mesos molt importants pel país i em penso que ens toca a tots ser generosos, deixar les batusses de sigles i fer un esforç: el país ens ho demana i Molins de Rei ho espera…Ho espera? Bé, tampoc ho sabem però com a mínim parlem-ne, no?

Jordi Casas: Per la protecció del patrimoni arquitectònic de la vila

Jordi Casas, número sis d'ERC // Jose Polo

L’equip de govern actual ha enderrocat l’edifici de l’antiga foneria, malgrat que l’informe de l’AMB sobre la nova biblioteca ho desaconsellava. És precís que el consistori resultant de les properes eleccions del 24 de maig aprovi d’una vegada un Pla de catalogació i protecció del patrimoni arquitectònic de Molins de Rei.

Miguel Ángel Pozo: El canvi és ara

Miguel Ángel Pozo, militant de Molins Camina // Miguel Ángel Pozo

Ens hem auto-imposat un límit de despesa en aquesta campanya de 1.500€. Volem fer les coses bé i és per això que aquests diners no els hem demanat de cap manera a bancs o caixes en forma de crèdit, no volem ser còmplices d’aquells que no tenen escrúpols en desnonar una família per que no pot fer front al pagament de la seva casa.

Daniel Sánchez: Fem foc nou contra la corrupció

Daniel Sánchez foto Viu Molins de Rei

Em resulta indignant que, mentre nosaltres lluitem per la unitat i la convivència entre tots els pobles d’Espanya, hi hagi gent a 600 km que s’ha aprofitat del seu càrrec, en nom del PP, per fer el seu agost particular. Per a ells, només tinc paraules de condemna i rebuig, i espero que la justícia actuï amb contundència.

Joan Barrios: Per al PSC, Molins primer

Joan Barrios PSC Molins de Rei

Amb realisme, rigor, eficàcia, compromís i passió per la bona feina, les coses surten millor. I encara més, si arribem –tots plegats- a generar una bona complicitat entre la gestió municipal i la participació ciutadana. Aquesta ha de ser la clau d’èxit per al futur de Molins de Rei.