Opinió

Els millors articles d’opinió sobre Molins de Rei.

Francesc Castellana: Santa Creu d’Olorda, una reivindicació de l’Ajuntament de Molins de Rei

la foto

Em pregunto el perqué ara volem incloure en el nostre terme municipal l’ermita de Santa Creu, i si som capaços de finançar en solitari la seva reconstrucció en aquests moments de crisi. Em sembla que comencem la casa per la teulada, sinó és qué no fem un pas enrere, al convertir-ho en un problema de límits del terme municipal. El fonamentalisme identitari no té límits en la seva ingenuïtat.

Joan Albert Barrios: Proposta de desobediència civil

joan albert barrios

La propuesta de insumisión civil se basa en ejercer presión a las instituciones oficiales que la ciudadanía tiene más próximas. Para simbolizar y mostrar el rechazo de los ciudadanos representados en dicho ayuntamiento/distrito a la nueva coronación sin previo referéndum, este deberá substituir su bandera española oficial por una bandera blanca.

Josep Raventós: Davant les eleccions europees

Josep Raventós

Hi ha una confusió interessada entre els interessos de determinats partits polítics (coincidents amb els de la Comissió Europea i la Troica) que han decidit concórrer en aquestes eleccions amb el procés d’Independència iniciat a Catalunya i la suposada necessitat de votar en aquestes eleccions. Ens sembla molt més útil invertir les nostres energies en el Multireferèndum que es celebrarà el mateix dia.

Óscar Alcuña: Defensem Europa amb les urnes

IMG_20140512_113851 (2)

Els resultats de participació a les eleccions europees a Molins de Rei són, des de un punt de vista democràtic, esfereïdors. A l’any 2004 la participació va ser de només un 41% i a l’any 2009 encara es va reduir més, al ser tan sols d’un 40,42%

Grup de Dones de Molins: Podríem ser dones, joves i nigerianes en mans de màquines de destrucció massiva

Com a feministes, ens cal reflexionar i qüestionar-nos quines són i han estat les causes de aquesta violència masculina que ha portat a què el 90% del crim violent comès al segle passat hagi estat executat per homes. Som conscients que només potenciant aquest debat avançarem cap el canvi. Ens cal seguir denunciant, aquí i en l’entorn del nostre poble, que aquest és l’escenari en el que es mou la nostra societat avui dia.

Jordi Casas: El canvi necessari de zona tarifària, a quin preu?

jordi-casas

El canvi necessari de zona tarifaria no pot dur associat en cap cas l’assumpció de càrregues econòmiques addicionals per a Molins de Rei, ni pot acabar recaient sobre les espatlles dels contribuents. El risc és real i ja hi ha algun municipi proper al nostre i en una situació similar, que ha descartat sol·licitar entrar a la zona tarifària 1.