Opinió

Els millors articles d’opinió sobre Molins de Rei.

Joan Albert Barrios: Proposta de desobediència civil

joan albert barrios

La propuesta de insumisión civil se basa en ejercer presión a las instituciones oficiales que la ciudadanía tiene más próximas. Para simbolizar y mostrar el rechazo de los ciudadanos representados en dicho ayuntamiento/distrito a la nueva coronación sin previo referéndum, este deberá substituir su bandera española oficial por una bandera blanca.

Josep Raventós: Davant les eleccions europees

Josep Raventós

Hi ha una confusió interessada entre els interessos de determinats partits polítics (coincidents amb els de la Comissió Europea i la Troica) que han decidit concórrer en aquestes eleccions amb el procés d’Independència iniciat a Catalunya i la suposada necessitat de votar en aquestes eleccions. Ens sembla molt més útil invertir les nostres energies en el Multireferèndum que es celebrarà el mateix dia.

Óscar Alcuña: Defensem Europa amb les urnes

IMG_20140512_113851 (2)

Els resultats de participació a les eleccions europees a Molins de Rei són, des de un punt de vista democràtic, esfereïdors. A l’any 2004 la participació va ser de només un 41% i a l’any 2009 encara es va reduir més, al ser tan sols d’un 40,42%

Grup de Dones de Molins: Podríem ser dones, joves i nigerianes en mans de màquines de destrucció massiva

Com a feministes, ens cal reflexionar i qüestionar-nos quines són i han estat les causes de aquesta violència masculina que ha portat a què el 90% del crim violent comès al segle passat hagi estat executat per homes. Som conscients que només potenciant aquest debat avançarem cap el canvi. Ens cal seguir denunciant, aquí i en l’entorn del nostre poble, que aquest és l’escenari en el que es mou la nostra societat avui dia.

Jordi Casas: El canvi necessari de zona tarifària, a quin preu?

jordi-casas

El canvi necessari de zona tarifaria no pot dur associat en cap cas l’assumpció de càrregues econòmiques addicionals per a Molins de Rei, ni pot acabar recaient sobre les espatlles dels contribuents. El risc és real i ja hi ha algun municipi proper al nostre i en una situació similar, que ha descartat sol·licitar entrar a la zona tarifària 1.

Jordi Juárez: Liquidació del pressupost 2013, llums i ombres

Jordi Juárez en una imatge d'arxiu // ERC Molins

El que s’aprova en els pressupostos del 2013 i no s’arriba a executar, l’any següent passen a ser uns diners que l’alcalde pot decidir a plaer a on van a parar. Aquest fet atempta al model de participació, implicació i fiscalització que la ciutadania i l’oposició haurien de tenir dels diners públics i les decisions de vila que ens afecten a tots plegats.

Sònia Farré: Rigau, jo avaluo, tu no!

sonia farre

Rigau, tu no ens has de dir als docents si els nostres joves superen o no l’etapa de l’ESO; ho decidim nosaltres en funció dels objectius que marca l’etapa. Jo avaluo als meus alumnes i no els penalitzaré per haver trobat una manera més efectiva que nosaltres, els docents, de protestar contra les teves retallades en educació.

Toni de la Flor: L’Assemblea Nacional Catalana

Toni-de-la-Flor

A Molins de Rei tenim la sort d’estar com a assemblea territorial (AT) de l’ANC sota el nom de “Molins de Rei per la Independència” des de la seva constitució, el març del 2012. Hem anat creixent en nombre de socis de ple dret i també en simpatitzants i col·laboradors.