Opinió

Els millors articles d’opinió sobre Molins de Rei.

Eduard Suàrez: 8018, un número màgic

Eduard Suarez Molins de Rei portada

El passat 9 de novembre la societat molinenca es va aixecar i es va posar a caminar, la resposta fou massiva: 8018 homes i dones d’aquesta bonica vila vam fer un gest de dignitat personal i col·lectiva com feia anys que no es produïa i vam dir Sí a la llibertat. Ara doncs hem de, com a mínim, igualar l’objectiu.

Francesc Castellana: El bé de l’estabilitat, el sacrifici del compromís

la-foto

Amb la decisió abstencionista de la CUP, element determinant, sols CiU i PSC poden pactar una majoria estable de 11 regidors sense oblidar que junts sumen quasi el 48% dels vots. Fan el pacte els qui poden fer-lo per donar estabilitat i després d’un acord programàtic que els hi permet. Ha guanyat el Molins primer, ni les polaritats nacionals ni les de l’esquerra-dreta. Ho ha volgut la ciutadania i l’acció política que d’ella se’n deriva.

Jordi Romeu: Més sociovergència

jordi romeu

La sociovergència ha guanyat perquè ha fet tots els possibles per guanyar, dominant el territori curt i transmetent coneixement del municipi i dels seus problemes. I, per l’altra banda he vist una oposició (CUP i ERC) que no ha fet gran cosa per guanyar, que s’ha limitat a cobrir l’expedient i que ha tingut un punt molt feble en la candidatura d’Iniciativa.

Adrià Sàbat: Història de la llengua, dels catalans

Adria Sabat Molins de Rei

Durant els segles de la repressió, de cada vegada més, la gent retolava (redactava) en castellà, i el català (escrit) desapareixia de l’administració. Molins era de Rey. Gràcies al compromís de moltíssims catalans de tostemps, compleix amb les condicions per a ser avui una llengua normalitzada. Però no ho és.

Eduard Suàrez: Parlem-ho

Eduard Suarez Molins de Rei portada

Un ajuntament de 21 regidors n’hi hagi 13 a favor del procés. Venen mesos molt importants pel país i em penso que ens toca a tots ser generosos, deixar les batusses de sigles i fer un esforç: el país ens ho demana i Molins de Rei ho espera…Ho espera? Bé, tampoc ho sabem però com a mínim parlem-ne, no?