Opinió

Els millors articles d’opinió sobre Molins de Rei.

Crònica estiuenca d’una vila-mercaderia

Fora de registre - Isaac Arriaza

Cal denunciar públicament l’ús instrumental del “Balcó de la Vila”, un mitjà de comunicació finançat amb els recursos de tots els molinencs i les molinenques. El mot ‘habitatge’ es troba totalment absent al llarg de la darrera edició la publicació. La nit de compres, l’acte sublim d’una ciutadania apoderada gràcies a la seva targeta de crèdit, un èxit clamorós.

El Parc de Collserola i l’urbanisme que volem

Josep Lluís Moner (Plataforma cívica per la defensa de Collserola) i Laia Izquierdo (Molins en Transició)

Per molt que ho digui el PGM 76, cal aturar el Pla d’Urbanització de la Rierada que comporta fer més d’un centenar de noves cases al bell mig de Collserola! Els que ja hi viuen han de ser més conscients que són uns privilegiats, doncs gaudeixen d’un lloc que és un Parc protegit, un hàbitat natural que necessita ser cuidat (tenint ells mateixos present que la millor protecció seria l’absència d’influència antropogènica).

El nom de les coses

Fora de registre - Isaac Arriaza

L’últim dia del mes de juny, a la tarda, vaig sortir de casa caminant en direcció al riu amb la idea d’escoltar en Ramón Cotarelo. No descobreixo res nou si plantejo que l’elecció de l’escenari no era en absolut innocent. Barri castellano-parlant, com la introductora, terreny hostil i, en contrast, absolutament cap reacció contrària a l’esdeveniment.

Dos anys per millorar la vila!

Tenim al davant un mur que no escolta o, dit d’una altra manera: un pacte de govern (CIU+PSC) o, en aquest cas, d’interessos que no ens entén. La veritat és que no ens entén perquè viuen en una realitat paral·lela.

La destrucció encoberta del patrimoni del Molí

L’edifici original de l’antiga fàbrica del Molí s’ha anul·lat completament pel que fa a l’estructura, encara que a simple vista no sembli així. Altres despropòsits fan que hagi perdut tota la seva originalitat constructiva.

Sempre mirant a terra

Fora de registre - Isaac Arriaza

Cada cop menys llibres o diaris en paper a les nostres mans. Potser seria interessant preguntar-nos si podem continuar anomenant (nova) biblioteca el que segurament esdevindrà –simplement– una gran sala de wi-fi amb taules, cadires i butaques.

És Molins de Rei accessible?

Creieu que és normal que se’ns impedeixi l’accés a tants llocs? Propietaris d’establiments, polítics, no creieu que s’hauria de fer alguna cosa per solucionar aquesta discriminació?