Opinió

Els millors articles d’opinió sobre Molins de Rei.

Joan Albert Barrios: Proposta de desobediència civil

joan albert barrios

La propuesta de insumisión civil se basa en ejercer presión a las instituciones oficiales que la ciudadanía tiene más próximas. Para simbolizar y mostrar el rechazo de los ciudadanos representados en dicho ayuntamiento/distrito a la nueva coronación sin previo referéndum, este deberá substituir su bandera española oficial por una bandera blanca.

Josep Raventós: Davant les eleccions europees

Josep Raventós

Hi ha una confusió interessada entre els interessos de determinats partits polítics (coincidents amb els de la Comissió Europea i la Troica) que han decidit concórrer en aquestes eleccions amb el procés d’Independència iniciat a Catalunya i la suposada necessitat de votar en aquestes eleccions. Ens sembla molt més útil invertir les nostres energies en el Multireferèndum que es celebrarà el mateix dia.

Óscar Alcuña: Defensem Europa amb les urnes

IMG_20140512_113851 (2)

Els resultats de participació a les eleccions europees a Molins de Rei són, des de un punt de vista democràtic, esfereïdors. A l’any 2004 la participació va ser de només un 41% i a l’any 2009 encara es va reduir més, al ser tan sols d’un 40,42%

Grup de Dones de Molins: Podríem ser dones, joves i nigerianes en mans de màquines de destrucció massiva

Com a feministes, ens cal reflexionar i qüestionar-nos quines són i han estat les causes de aquesta violència masculina que ha portat a què el 90% del crim violent comès al segle passat hagi estat executat per homes. Som conscients que només potenciant aquest debat avançarem cap el canvi. Ens cal seguir denunciant, aquí i en l’entorn del nostre poble, que aquest és l’escenari en el que es mou la nostra societat avui dia.

Jordi Casas: El canvi necessari de zona tarifària, a quin preu?

jordi-casas

El canvi necessari de zona tarifaria no pot dur associat en cap cas l’assumpció de càrregues econòmiques addicionals per a Molins de Rei, ni pot acabar recaient sobre les espatlles dels contribuents. El risc és real i ja hi ha algun municipi proper al nostre i en una situació similar, que ha descartat sol·licitar entrar a la zona tarifària 1.

Jordi Juárez: Liquidació del pressupost 2013, llums i ombres

Jordi Juárez en una imatge d'arxiu // ERC Molins

El que s’aprova en els pressupostos del 2013 i no s’arriba a executar, l’any següent passen a ser uns diners que l’alcalde pot decidir a plaer a on van a parar. Aquest fet atempta al model de participació, implicació i fiscalització que la ciutadania i l’oposició haurien de tenir dels diners públics i les decisions de vila que ens afecten a tots plegats.

Sònia Farré: Rigau, jo avaluo, tu no!

sonia farre

Rigau, tu no ens has de dir als docents si els nostres joves superen o no l’etapa de l’ESO; ho decidim nosaltres en funció dels objectius que marca l’etapa. Jo avaluo als meus alumnes i no els penalitzaré per haver trobat una manera més efectiva que nosaltres, els docents, de protestar contra les teves retallades en educació.