Economia

Actualitat econòmica i notícies relacionades amb l’economia de Molins de Rei.

Molins de Rei vol atreure fàbriques intel·ligents

L’Ajuntament de Molins de Rei vol que als polígons industrials s’hi situïn les anomenades ‘fàbriques intel·ligents’, que formen part del nou concepte d’Indústria 4.0 que fa ús de la tecnologia. Ha organitzat una jornada al Foment en què hi han participat empresaris catalans i estan treballant perquè les empreses ja existents facin la transformació.

Els treballadors de la neteja denuncien que cobren tard

Els encarregats de la neteja viària i la recollida d’escombraries dels carrers es manifesten davant l’Ajuntament per reclamar una solució als seus problemes laborals. El govern municipal no descarta sancions a l’empresa adjudicatària si no posa solució al conflicte.

L’aigua serà més cara per a qui en gasti massa i tindrà descomptes socials

L'Ajuntament garanteix la pressió de l'aigua a tots els habitatges // Arxiu

Les noves tarifes de l’aigua seran més progressives: el preu per metre cúbic serà més car per als consums excessius i més barat per als baixos. També s’inclouen tarifes especials per a persones en situació de pobresa mentre que puja la tarifa dels comerços però en queden excloses les escoles. La tarifa d’aforament -per a persones sense comptador- puja fins a un 70% per penalitzar-los.

44 entitats integren el nou Consell per a la Cohesió Social i Territorial

L’òrgan hereu del Consell de Seguiment de la Crisi comença a treballar amb una reunió plenària de constitució. En els propers mesos s’aniran reunint cadascun dels tres consells que l’integren i a principis del 2019 donaran els resultats. El nou òrgan busca un treball més consensuat amb dinàmiques participatives. Amplia els integrants però al mateix temps es divideix en tres.