Cultura

Informació cultural de Molins de Rei. Teatre a Molins de Rei, cine a Molins de Rei, activitats de lleure a Molins de Rei, tot ho pots seguir a Viu Molins de Rei.

Viu Molins de Rei organitza la primera parada d’Escriptors km 0 per Sant Jordi

Molins de Rei tindrà per primer cop una parada dedicada a promocionar els autors de Molins de Rei dins la Fira del Llibre en Català. Cinc autors signaran llibres juntament amb Viu Molins de Rei, que vendrà l’Anuari. Durant tot el dia, tothom que es faci soci del diari es podrà endur de regal un llibre dels autors participants juntament amb l’Anuari gratuït per als socis. 

Mònica Usart ensenya l’univers als nens en el seu últim llibre

Mònica Usart, concentrada, durant el pregó // Jose Polo

La meteoròloga de Molins de Rei completa la trilogia de llibres infantils de divulgació científica explicant una de les seves passions: l’univers. Ho fa a través d’un conte i d’il·lustracions de Roser Calafell però “amb rigor científic al darrere”, explica Usart, que en un mes ja va per la segona edició de ‘Mirant l’univers’.

Gemma Tribó novel·la l’arrel republicana del mestre de les escoles nacionals de Molins de Rei

La historiadora molinenca fa una incursió en la novel·la històrica i la lectura fàcil amb ‘Avui per tu, demà per mi’, explicant la vida al front de guerra del seu pare, Miquel Tribó, mestre de la República convertit en professor de les escoles nacionals de Molins de Rei durant el franquisme. Fa un cant a la fraternitat entre bàndols ficcionant un pacte d’ajuda mútua que hauria subscrit Tribó com a soldat republicà amb un soldat franquista.

La primavera esclata aquest cap de setmana a Molins de Rei

Imatge de la 30a Caminada // Arxiu -- CEM

L’agenda d’activitats del cap de setmana del 6 al 8 d’abril està plena com feia mesos que no es veia. Coincideixen tres passejades per l’entorn natural, batucades solidàries, mostra d’entitats sociosanitàries, la celebració del dia contra l’autisme i el DocsBarcelona del Mes. Això, si la pluja no ho impedeix.

Els refugiats del passat tornen al present amb Teatre 15 Arcades

L’obra de teatre ‘Refugiats’, escrita l’any 2002, prendrà un nou significat aquest cap de setmana de la mà del grup Teatre 15 Arcades. “No fa referència a cap país però serà inevitable pensar en la situació a Síria”, afirma la directora, Elisa Poch. El paper dels mitjans de comunicació també hi serà molt present.

La mostra de cine de drets humans unirà el Mediterrani amb un curt del grec Yorgos Konstantinou

La projecció del curtmetratge ‘El mar del mig’, del grec Yorgos Konstantinou, explicarà de manera didàctica “la diversitat” de la Mediterrània i “no tenir por a la diferència” pensant en els refugiats. El mar “cada dia s’assembla més a una fossa comuna”, lamenta el director. La XII Mostra projectarà vuit pel·lícules, sis d’elles en obert per al públic en general als vespres.