Tag Archive for historia

Obre el nou museu amb les pintures de Miquel Carbonell de protagonistes

El museu municipal ha traslladat, amb més retard del previst, una part de la col·lecció a la primera planta de Ca n’Ametller. El centre és la col·lecció de quadres de Miquel Carbonell, que s’ha ampliat amb peces del MNAC. També es posa en valor la col·lecció existent amb el relat ‘Cruïlla de camins’ explicant la història de Molins de Rei des de l’època romana.

Les obres de Cal Cardona localitzen ceràmiques del segle XV

L’excavació de terra per construir un bloc de pisos a la plaça de l’Ajuntament ha trobat diverses restes arqueològiques que encara s’han de determinar. Han descobert murs de diferents èpoques i també uns fragments de ceràmica que han datat del segle XV. Les obres han passat a mans d’unes arqueòlogues, que trigaran diverses setmanes a concloure si el que s’ha localitzat té algun valor.

La destrucció encoberta del patrimoni del Molí

L’edifici original de l’antiga fàbrica del Molí s’ha anul·lat completament pel que fa a l’estructura, encara que a simple vista no sembli així. Altres despropòsits fan que hagi perdut tota la seva originalitat constructiva.

Carles Martínez: El mal gust s’instal·la a la plaça del Palau

L’enderrocada torre de la cantonada del Foment/Terraplè i amb la construcció aturada; una mal aconseguida rehabilitació d’una indústria de la plaça del Palau; l’anunci dels milers d’euros que ens caldrà aconseguir per rehabilitar la façana del Palau de Requesens… Massa despropòsits, molta propaganda i pocs fets!

El “Molins de Rei desaparegut” reviu en un llibre

La historiadora Marta Gelabert reprèn la feina iniciada a "L'Abans" // Jordi Julià

La historiadora Marta Gelabert reprèn la feina iniciada amb el llibre “L’Abans” centrant-se ara en l’evolució urbanística del municipi. Fa un recorregut pel nucli urbà i l’entorn rural a través de fotografies, algunes inèdites i arribant fins a 1870.