Unanimitat política per revertir les males condicions dels treballadors municipals

Aprovada per tots els partits polítics una moció de l’assemblea de treballadors de l’Ajuntament de Molins de Rei. “La situació és límit”, adverteixen els sindicats.

Martín Navarro, de la CGT, durant el ple municipal

Serà molt complicat revertir la situació dels treballadors municipals de l’Ajuntament de Molins de Rei, amb baixes i jubilacions que no es cobreixen entre altres problemes i una plantilla molt desgastada. Costarà passar de les paraules als fets, però el primer pas ja s’ha donat.

El ple municipal, per unanimitat entre grups municipals, ha aprovat una moció redactada per l’assemblea de treballadors de la corporació que demana un “compromís de millora de les polítiques de personal de l’Ajuntament de Molins de Rei”. Una promesa que durant sessió plenària del mes de febrer tots els partits polítics, sense excepció, han adquirit poc abans de les eleccions del mes de maig, just quan es troben enllestint els seus programes electorals.

La moció exigeix que s’aturi la “desorganització de les polítiques de personal”, la “contractació a precari, la doble escala salarial i la interinitat de més de 10 anys”, les assignacions “a dit”, les productivitats per “decretazo d’alcaldia”, les “càrregues excessives de feina que es tradueixen en un escandalós nombre d’hores extra” i la “falta de negociació col·lectiva”.

El text demana que durant el pròxim mandat es porti a terme un “estudi-diagnosi organitzativa en matèria de Recursos Humans” amb la “màxima celeritat”. També aposta per una “actualització de la valoració dels llocs de treball”. Reclama la “negociació d’un pla de consolidació i estabilitat per al personal interí” i “fomentar l’ocupació de qualitat”. Demana el compliment del “conveni de treballadors” i de l’acord per la “recuperació salarial” del sou que els van retallar en el seu moment. Per últim, incideix en “recuperar la negociació col·lectiva”.

“Estem en una situació límit”

Després de l’aprovació de la moció, Martín Navarro, representant de la CGT, ha titllat la situació de la plantilla de l’Ajuntament de “límit”. Segons el portaveu de la força sindical majoritària al consistori, durant els últims anys s’ha fet una “gestió molt dolenta dels recursos humans”. La situació va fer que diferents sindicats demanessin fa unes setmanes la dimissió del regidor de Recursos Humans, Anton Pedrola (CDC).

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Unanimitat política per revertir les males condicions dels treballadors municipals

 1. dclosa
  08/03/2019 at 11:54

  Solo faltaría que en campaña electoral y a dos meses de las elecciones municipales no se diese unanimidad y aprovación per tots els partits polítics , incluso por los que durante 4 años han tenido el poder para solucionarlo (CIU) y han sido incapaces, a una moció de l’assemblea de treballadors de l’Ajuntament de Molins de Rei. Nadie a estas alturas, ni el bodeguero transfuga, se arriesgaría a la no aprobación,
  Serà molt complicat hacer que el cargo y responsabilidad de un servicio (Jefe de personal ) recaiga sobre una cuenta determinada de la gestión del partido en el gobierno actual (CIU) y que en 2 meses se pueda dar solución a la situació de les baixes i jubilacions que no es cobreixen i una plantilla molt desgastada. El invento del ordenador y de la infomática ha provocado de que no se necesite tanto personal de secetariado femenino, máxime cuando tos servicios de IBI, multas, etc se han subcontatado a la Dipu, así como Zona Blava, agua, alumbrado, jardinería , limpieza, etc. Sólo nos quedan en el Ajuntament las ayudas a emigrantes y las furgonetas de esas empresas rotuladas con su logotipo
  Dicen que “El papel lo soporta todo” Al final en campaña veremos que tots els partits polítics, en sus programes electorals, incluirá una solución mágica a todo esto. La reflexión que los votantes tenemos que llegar es el por qué se ha llegado a estos límites de flojera política y “desorganització de les polítiques de personal”, De la contractació a precari, de la doble escala salarial i la interinitat de més de 10 anys, no debemos preocuparnos en demasía ya que en la privada las condiciones son aún peores… así como les assignacions “a dit”, i les “càrregues excessives de feina que en la empresa privada, desafortunadamente no es tradueixen en hores extres, ya que no existen, se traducen en : “O lo tomas o lo dejas “ .
  Mal iríamos si en el próximo Ajuntament , no se llevase los Recursos Humans ahora con normas del Siglo XIX de la misma forma que se lleva en la actualidad la empresa privada moderna del Siglo XXI , con una “valoració dels llocs de treball”, muchos de ellos inecesarios, pero con la crisis económica en la que estamos inmersos eso de la consolidació i estabilitat per al personal interí” i “fomentar l’ocupació de qualitat” será muy difícil , y els sous dels afortunats funcionaris encara s’hauràn de retallar més . No debemos alarmarnos por lo que diga el representant de la CGT, (Confederación General del Trabajo) , antigua CNT , de que la situació de la plantilla de l’Ajuntament de “límit”. ¿Cuantos trabajadores de la privada , en la actualidad, darían un ojo por ser funcionarios de l’Ajuntament de Molins de Rei o trabajadores de la ONCE ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *