La nova biblioteca El Molí obrirà el 30 de març amb obres pendents a l’entorn

El nou equipament, que disposa de 2.000 metres quadrats i 40.000 llibres, s’inaugurarà amb activitats de foment de la lectura i visites guiades. Després d’un procés participatiu, s’ha decidit que la planta baixa de l’edifici del Molí es destini a usos culturals i a entitats socials i la primera a serveis municipals.

Espai de la nova biblioteca // David Rodríguez

El 30 de març serà el dia en el qual obrirà definitivament la nova biblioteca El Molí. Després de diversos retards, l’Ajuntament de Molins de Rei inaugurarà el nou equipament i ho farà amb una activitat infantil pel foment de la lectura i visites guiades. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura, Carles Ros (CUP). La nova biblioteca disposarà de 2.000 metres quadrats de superfície, de la qual 250 estaran destinats a l’àmbit infantil i de 40.000 llibres de consulta. D’aquesta forma, es multiplica per cinc l’espai que oferia la biblioteca Pau Vila.

A partir d’aquella data, l’equipament obrirà tres matins (dimarts, dijous i dissabte) i cinc tardes (de dilluns a divendres). Aquell dia, els visitants que accedeixin a l’edifici encara veuran les obres entorn de la plaça de l’1 d’octubre, que finalitzaran en un període de dos mesos, segons ha avançat l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (CDC). En relació a la biblioteca, el retard en les obres provocarà que encara no es disposi del servei d’autoretorn de llibres.

Obres a la plaça de l’1 d’octubre

Carles Ros ha indicat que el descobriment d’una caldera de carbó i d’una turbina elèctrica, única a Catalunya, vestigis dels antics usos de l’edifici com a molí, han endarrerit l’adequació de l’entorn de la biblioteca. El regidor de Cultura ha afegit que encara hi ha tasques pendents relacionades amb la museïtzació de l’edifici. Tot i això, ha confiat que la pròxima Diada de Sant Jordi, la biblioteca ja pugui acollir activitats vinculades a la literatura.

Usos de les plantes inferiors

Després de plantejar un procés participatiu per decidir els usos de les plantes inferiors de l’edifici del Molí, Ros ha revelat que la baixa es destinarà a activitats culturals, firals i a les entitats socials, mentre que la primera acollirà serveis municipals.

Roda de premsa a la nova biblioteca // David Rodríguez

L’alcalde ha recordat la feina de més de dues dècades, iniciada per la Plataforma Salvem el Molí, per mantenir i evitar l’edifici. “És un orgull que Molins de Rei hagi preservat el seu patrimoni històric”, ha assegurat Ramon Sánchez. En aquest sentit, ha insistit en què la reforma de la plaça on s’ubica la biblioteca finalitzarà en dos mesos aproximadament, “però no perjudicarà els usuaris, ja que es tracta de la part més allunyada de l’accés” a l’equipament.

Acabats de fusta en un edifici industrial

Per la seva banda, la directora de la Biblioteca El Molí, Montse Vega, ha explicat que “les noves instal·lacions permetran guanyar en comoditat i faran que es faci un salt de qualitat”. En aquest sentit, ha recordat que l’espai incorporarà diversos usos, com sales, un auditori o aules de formació. A més, estrenarà un projecte, el ‘bibliolab’, una sèrie de tallers, on els usuaris adquiriran coneixements científics i tecnològics a través de l’experimentació. De fet, el disseny de l’edifici intenta trencar la distància i apropar-se al ciutadà. Tal com assegura l’empresa encarregada d’aquest, han intentat “convertir un símbol industrial en un espai de trobada gràcies a la utilització de la fusta”.

Vega ha destacat que la nova biblioteca aspira a convertir-se “en la casa de tots els molinencs i molinenques”. De moment, a partir del 30 de març, l’equipament tindrà les portes obertes a tots els vilatans.

La nova biblioteca el Molí, en imatges

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “La nova biblioteca El Molí obrirà el 30 de març amb obres pendents a l’entorn

 1. dclosa
  05/03/2019 at 18:06

  Con esas microparticipaciones de minorias que descaradamente el Ajuntament ha llevado a cabo y han sido manipuladas políticamente, se ha perdido la gran oportunidad de destinar la planta baja del edificio a un “centro social y de entretenimiento” de tanta necesidad tiene el “centre vila” , con base y servicio de la comunidad, con adaptación y terapia para la socialización, con entretenimiento especializado fundamentalmente como centro para la tercera edad con énfasis al entretenimiento, y evitar ese ejército de gentes aburridas deambulando por las calles y paseo en Molins de Rei. Un centro social municipal con un director, que contrate trabajadores sociales, tantos como le permita el presupuesto, con estudios previo de viabilidad y marketing, con actividades ofertadas en un calendario para cada periodo lectivo o curso y las que son fijas, con profesores o monitores o voluntarios, con un bar y restaurante , complemento ideal para la nueva biblioteca, con salón de actos, gimnasio, salón de exposiciones, etc. talleres de informática (uso de ordenadores), aerobic, senderismo, conferencias sobre cine y otras artes de gran seguimiento por parte de los vecinos del barrio “centre”, talleres , visitas a museos, excursiones, etc., todo con carácter y expresión de la cultura popular, con precios de inscripción casi cero y mínimos para actividades . Sin ningún tipo de afiliación política ni religiosa, que no discrimine, que sean libres sus actividades, y todo al mínimo coste….
  Los objetivos del centro pueden ser infinitos y definidos en sus instalaciones, para servir a la política social del centro como servicios a la comunidad con actividades culturales: conciertos, exposiciones, teatro, cine o vídeo, cursillos y talleres, charlas y jornadas temáticas, generalmente con contenido social (ecologismo, feminismo,…), espacios de ensayo para grupos musicales, teatrales, artísticos, etc, espacio para la producción de artesanías, restaurante alternativo a precios reducidos, etc Con esa visión obtusa de nuestros gobernantes locales, con su manipulación, hemos perdido esa gran oportunidad

  • Plou
   06/03/2019 at 18:20

   Con tantas ideas como acostumbra a expresar en este foro ¿por qué no se presenta a las elecciones e intenta llevar a la práctica alguna de ellas?

   • dclosa
    07/03/2019 at 13:31

    Plau , Gracias por sus consejos y ánimos , sinceramente he de decirle que como Lot en la Biblia, no he encontrado aún a 10 justos en Molins de Rei para formar una Agrupación de Electores y 500 firmas de censados , cuando les digo que el primer propósito del programa electoral será el de no cobrar ningún dinero como alcalde ni como regidor , todos se alejan…. Desafortunadamente estos comentarios serán borrados de este foro, como los han sido los comentarios de meses o años anteriores. No vale la pena comentar nada si luego te lo borran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *