Renfe adaptarà l’estació de tren després de gairebé una dècada de reivindicacions

Les obres per fer accessibles els accessos, pressupostades en més de 7 milions d’euros, està previst que s’inicien el mes de setembre i duraran aproximadament un any. El regidor i portaveu del PSC, Xavi Paz, anuncia que els treballs preveuen millores en il·luminació, portes d’accés a les andanes, ampliar les andanes, instal·lar ascensors i nous equips d’electrificació i climatització.

L’edifici de l’estació de Renfe de Molins de Rei data del segle XIX // Arxiu

El Consell d’Administració de Renfe ha anunciat que ja ha aprovat l’inici de la licitació del projecte per a la millora de l’accessibilitat de l’estació de tren. Després de gairebé una dècada de reivindicacions, tant per parts dels equips de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei, com de l’oposició, l’empresa ha confirmat una inversió de 7,1 milions d’euros. Segons ha explicat el regidor i portaveu del PSC a l’Ajuntament, Xavi Paz, es tracta de “la inversió més alta d’una administració supramunicipal que s’ha fet a Molins de Rei”

A partir d’ara, ha anunciat Paz, “el projecte ja té el vistiplau, es a dir els diners necessaris per fer front a aquest concurs i es poden començar a iniciar els tràmits de la licitació”. Paz ha recordat que des de l’any 2011, moment en què el PSC va començar a governar Molins de Rei, “la suma de la feina de moltes persones i diferents administracions ha derivat en el compromís del govern de l’Estat”.

Millores d’accessibilitat

Els treballs preveuen millores en il·luminació, portes d’accés a les andanes, ampliar les andanes, la instal·lació d’ascensors i de nous equips d’electrificació i climatització. Les millores reivindicades, entre les quals destaca facilitar la mobilitat per accedir a l’estació de Renfe o allargar i eixamplar les andanes per adaptar-se a l’increment del tràfic ferroviari de la línia de Rodalies R-4, “es faran sense perdre l’essència d’un edifici històric”, ha explicat Paz.

Xavi Paz, durant la reunió amb el president de Renfe, Isaías Táboas, i el diputat molinenc del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza // PSC Molins de Rei

Per la seva banda, la portaveu i regidora d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Sílvia Guillén, ha assegurat que “es tracta d’una bona notícia, tot i que la inversió ja estava compromesa”. En declaracions a Ràdio Molins, demana que les obres ajudin a millorar els accessos a l’estació, ja que fins ara, “l’única forma de moure’s per les persones amb mobilitat reduïda és un muntacàrregues que resulta poc operatiu”.

Reivindicació històrica

La millora de l’estació de Renfe és una de les reivindicacions històriques realitzades des de Molins de Rei. Facilitar l’accessibilitat, instal·lar ascensors, escales mecàniques o andanes més llargues són les propostes que s’han sol·licitat els darrers anys. A més, també es reclama un segon accés a l’estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret, el que permetria la connexió dels barris de Les Conserves, l’Àngel i la Riera Bonet.

Recomanacions personalitzades

  4 comments for “Renfe adaptarà l’estació de tren després de gairebé una dècada de reivindicacions

 1. José Luis
  03/03/2019 at 20:02

  Caldrà estar molt atents i exigents amb aquest suposat compromís anunciat quan hi han convocades unes eleccions generals, municipals i europees. No és el primer cop que s’anuncia, i no son precisament Adif, Renfe i el Ministerio de Fomento institucions que es caracteritzin pel seu grau de compliment en aquests tipus de compromisos amb els municipis.
  També cal veure amb detall en què consisteix el projecte i si respon a totes i cadascuna de les reivindicacions que s’han fet al llarg d’aquests darrers temps per part de les molinenques i les seves entitats i institucions.

 2. dclosa
  04/03/2019 at 11:34

  El procedimiento de notificación es totalmente incorrecto e improcedente, De hacerse alguna notificación el Director General de Renfe debe realizarlo directamente a la máxima autoridad en Molins de Rei que es su alcalde, Ramón Sánchez (CIU) , que el lunes dia 4 ignoraba la noticia e indicaba no haber sido notificado, y no a un vividor de la política (PSOE) municipal como Javier Paz Peche (PSOE) , y menos , acompañado de otro vividor de la política (PSOE) José Zaragoza Alonso, concejal en el ayuntamiento de Molins de Rei entre 1983 y 1991, que no ha pegado un palo al agua en la privada. Una vez más comprobamos como se manipula los hechos en las campañas electorales y la corrupción y las puertas giratorias (véase, González-Endesa, Borrell-Abengoa,… ) en los despachos del PSOE e increíblemente como la gente les vuelve a votar. Isaías Táboas preside Renfe desde hace casi 8 meses, ya formó parte de RENFE en la época en que Mercé Sala fue su presidenta, ocupó el cargo de secretario de Estado de Infraestructuras de Fomento con José Blanco y fue el número dos de la Generalitat cuando esta estuvo presidida por José Montilla. Licenciado en Historia; Juan Manuel Serrano, que preside la sociedad estatal de Correos y Telégrafos ; El presidente de AENA, Maurici Lucena, que también formó parte del equipo de Montilla; Vicente Fernández nuevo presidente de la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI); Susana Sarriá a presidir Navantia, empresa de construcción naval, madrileña, ingeniera de montes por la universidad Politécnica de Madrid ; Joan Herrera como director general del IDAE , etc, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *