Molins de Rei pateix un repunt dels fets delictius durant l’últim any

Els delictes registrats a Molins de Rei van augmentar un 8,8% al 2017 després de diversos anys a la baixa. Tot i això, el municipi segueix amb un percentatge d’infraccions per sota de la mitjana de la regió metropolitana sud i del conjunt de Catalunya. 

Imatge de la junta de seguretat local // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei i els Mossos d’Esquadra van registrar un total de 1.087 delictes al municipi durant el 2017. Aquesta xifra representa un increment del 8,8% respecte el 2016, segons les dades de l’última Junta de Seguretat Local, celebrada el mes de juliol amb la presència dels diferents cossos policials.

El repunt dels delictes trenca la tendència a la baixa dels anys anteriors, que va ser especialment notable durant el 2016, quan el total de delictes va baixar un 15,4%. El descens acumulat des del 2013 és del 17,28%, segons dades del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Per sota de la mitjana

El municipi segueix un any més per sota de la mitjana de conflictivitat en comparació amb la Regió Policial Metropolitana Sud, que engloba les poblacions del Baix Llobregat, el Garraf i una part del Penedès.

A Molins de Rei hi ha 42,6 delictes per cada 1.000 habitants mentre que a la regió policial controlada des de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat aquest índex és 13,5 punts més elevat. La diferència encara és més notable si es compara amb l’índex del conjunt de Catalunya, que és 25 punts superior al molinenc (67,8 fets delictius per cada 1.000 habitants).

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Anton Pedrola, atribueix els bons indicadors de Molins de Rei a “les accions conjuntes entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra”.

Robatoris, drogues i conductors beguts

Les actuacions de la policía més habituals a Molins de Rei estan relacionades amb furts, representant un 29,2%. La segona posició l’ocupen els delictes de danys (20,3%) i en tercer lloc queden els robatoris amb força (17%). Un dels més destacats en aquesta categoria va ser l’atracament amb arma blanca a la benzinera de l’avinguda Barcelona mentre el municipi celebrava Sant Jordi. Els robatoris a domicilis ocupen un 10,8% respecte el total. Les detencions en aquest sentit són escasses, tot i que un lladre va ser enxampat després de robar al barri de l’Àngel quan va tractar d’amagar-se sota un tren a l’estació.

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana ha fet un esforç especial en matèria de salut pública amb operatius com el de l’antic bar Troy de l’avinguda València.La lluita contra el tràfic de drogues ha donat bons resultats, en part, gràcies a la unitat canina. L’olfacte de Django va permetre detenir dos traficants amb 50 kilos d’haixix al barri de La Granja. No calia ser cap gos amb olfacte especial per patir la mala olor que van deixar els 200 quilos de carn en mal estat que es van trobar en una carnisseria del barri del Canal.

Les actuacions de trànsit també van ser destacades durant el 2017. Un menor va ser enxampat pels Mossos a la BV-1468 després de bolcar el Mercedes del pare d’un amic al conduir triplicant la taxa d’alcoholèmia permesa i sense carnet. Un altre conductor va ser detingut mesos després per donar-se a la fuga de la policía circulant sense un pneumàtic.

Recomanacions personalitzades