L’Ajuntament inverteix 12.000 euros en un pla de prevenció del consum de drogues

El consistori rebrà l’assessorament de l’Associació Benestar i Desenvolupament en el procés de debat i redacció d’un pla de prevenció del consum de drogues al municipi que estarà finalitzat en un any i requerirà una inversió de 12.000 euros. 

Imatge d’arxiu d’una operació policial contra la droga // Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Molins de Rei vol traçar un full de ruta contra les drogues. Per això ha començat a treballar en un pla de prevenció del consum d’aquestes substàncies al municipi, segons ha explicat un dels partits del govern municipal, la CUP, a través d’un comunicat.

“Cal una implicació de tots els actors per tractar aquest consum de risc, des de l’entorn familiar fins a la corresponsabilització dels locals d’oci i és a través d’aquest pla que es dissenyarà l’actuació a nivell municipal”, resumeixen els cuparies.

El consistori ha signat un conveni amb el projecte Energy Contol de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) amb l’objectiu de començar els “treballs de debat i redacció” del pla. El projecte requereix una inversió de gairebé 12.000 euros i té com a principal objectiu el “suport tècnic i l’assessorament en els processos de replantejament i reflexió entorn de les respostes municipals en la prevenció de drogues”.

Durant un any, el personal d’aquesta associació realitzarà “assessorament i acompanyament en el procés de reflexió, revisió, reorientació i millora a partir de l’avaluació de les polítiques municipals desenvolupades fins al moment”, “sessions de treball amb diversos professionals i referents clau per identificar les millores en la resposta” per acabar redactant un “document final validat que incorporarà les principals aportacions de la diagnosi i definirà objectius, àmbits d’actuació, accions a desenvolupar, metodologies d’avaluació i un quadre de comandament final”, segons explica la CUP en el comunicat.

Es preveu que el text que ha de marcar el rumb de les polítiques municipals contra les drogues estigui redactat en un termini d’entre 9 i 12 mesos. La mesura és un dels acords del pacte de govern entre CDC, la CUP i ERC.

 

Recomanacions personalitzades