La vespa asiàtica arriba al Parc Natural de Collserola

Els gestors del Parc Natural de la Serra de Collserola informen que han trobat vespa asiàtica dins d’aquest espai per primera vegada. 

Vespa velutina // Generalitat

Fa unes setmanes es va localitzar per primera vegada al Baix Llobregat dins del terme municipal de Vallirana i ara ja ha arribat a Collserola. Segons han informat els seus gestors a través d’un comunicat, s’han trobat exemplars de vespa asiàtica (vespa velutina nigrothorax) al Parc Natural de de la Serra de Collserola. L’insecte no havia arribat encara a aquest espai natural.

Els responsables del parc expliquen que s’ha creat un “grup de detecció, seguiment i control de la població de vespa asiàtica dins del parc”. Aquesta nova eina treballa conjuntament amb la comissió tècnica de la Generalitat de Catalunya, que té un protocol d’actuació per a la vigilància d’aquest animal.

El Parc Natural de Collserola recorda que en cas de detectar un niu d’aquest insecte s’ha d’avisar als Agents Rurals a través del telèfon 93 561 70 00 o el correu electrònic velutinacar@gencat.cat i notificar-ho a l’Ajuntament.

“El problema principal és la depredació sobre les abelles i altres insectes” i l’“afectació sobre la salut pública com a conseqüència de les picades”, s’afirma en el comunicat del parc natural. Aquesta espècie invasora va arribar a Catalunya l’any 2012 i s’ha anat estenent.

 

 

Recomanacions personalitzades