Els col·lectius més vulnerables entraran gratis a la piscina durant l’onada de calor

Els majors de 65 anys, les dones embarassades i les mares lactants podran entrar a la Piscina Municipal de Molins de Rei sense pagar durant l’onada de calor severa. 

Piscina municipal de Molins de Rei // Jordi Julià

L’entrada a la Piscina Municipal i serà gratuïta per als majors de 65 anys durant l’onada de calor, entre el divendres 3 d’agost i el dimarts 7, segons ha informat l’Ajuntament de Molins de Rei a través d’un comunicat. A més, l’equipament tampoc tindrà cost per a les dones embarassades i les mares lactants. D’aquesta manera es protegeixen els grups més vulnerables a les altres temperatures.

“La proposta quedarà oberta a altres col·lectius fràgils com persones amb discapacitats o que es trobin en risc d’exclusió social”, afegeix el consistori. “Serà l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament qui valorarà cada cas”, explica matisant que es “respectarà l’aforament limitat de la instal·lació”.

Per poder utilitzar aquest servei s’haurà d’adquirir un passi que s’entregarà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al costat de la plaça del Palau, o al mateix Ajuntament.

És una de les mesures del protocol que l’Ajuntament ha activat davant l’onada de calor, però no és l’única. La sala Punt de Comerç del Mercat Municipal s’habilitarà com a “espai climatitzat i lúdic” també per a persones majors de 65 anys. Hi haurà la supervisió per part dels voluntaris de la Creu Roja Baix Llobregat Centre i estarà obert de 8 a 20.30 hores.

D’atra banda, també es “reforçarà” la vigilància dels usuaris del servei d’ajuda a domicili (SAD) i del servei de teleassitència.

Per últim, l’Ajuntament demana als bars i restauradors que “ofereixin gots d’aigua de forma gratuïta mentre duri l’onada de calor”. També recomana a les associacions de veïns que “obrin els seus locals” i facin “activitats d’aigua o en un ambient fresc”.

Una vella reclamació

Fa dos anys, ERC va reclamar la gratuïtat de la Piscina en els episodis d’onada de calor. Els republicans, llavors a l’oposició, argumentaven que amb aquesta mesura es podria alleugerir la situació de les persones amb més risc per les altes temperatures.

Ara, amb ERC al govern municipal, l’esperit d’aquella reclamació es converteix en realitat. Tot i que no s’ha impulsat la gratuïtat per a tothom, els col·lectius més vulnerables sí que disposaran d’aquest servei sense haver de pagar.

Recomanacions personalitzades