Molins de Rei vol atreure fàbriques intel·ligents

L’Ajuntament de Molins de Rei vol que als polígons industrials s’hi situïn les anomenades ‘fàbriques intel·ligents’, que formen part del nou concepte d’Indústria 4.0 que fa ús de la tecnologia. Ha organitzat una jornada al Foment en què hi han participat empresaris catalans i estan treballant perquè les empreses ja existents facin la transformació.

Empreses del polígon El Pla i de l’Hospitalet van explicar els seus casos d’èxit en la I Jornada Indústira 4.0 de Molins de Rei // Jordi Julià

Primer van ser els smartphones, després es va estendre a altres conceptes com les smart cities i ara fins i tot es parla ja de smart factories. El concepte smart (intel·ligent) ha arribat també a la indústria, i ho han batejat com a Indústria 4.0. Els seus impulsors ho defineixen com una quarta revolució industrial, que fa ús de les noves tecnologies digitals per millorar l’eficiència en els processos de producció.

L’Ajuntament de Molins de Rei vol que les naus buides dels polígons industrials les ocupin empreses amb “valor afegit” com aquestes, indiquen fonts del govern a Viu Molins de Rei. I al mateix temps, que les fàbriques ja existents facin la transformació cap a aquesta nova etapa, sobretot les petites i mitjanes empreses.

Jornada al Foment

Precisament la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, va afirmar: “El principal repte són les petites i mitjanes empreses, que són el gruix principal. La majoria d’empreses de Catalunya no estan preparades i no són conscients del que els ve a sobre”. Ho va dir a Molins de Rei, en la ‘I Jornada Indústria 4.0, El repte de la transformació digital’, organitzada per l’Ajuntament per debatre sobre aquesta transformació.

La consellera d’Empresa va admetre que cal més formació professional // Jordi Julià

Aquesta jornada es va fer al Foment Cultural i Artístic i forma part d’aquest interès de l’Ajuntament per atreure aquestes empreses. Com que les jornades es van fer en col·laboració amb ACCIÓ (l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat) i amb altres ajuntaments, van aconseguir que vinguessin de públic empresaris d’altres poblacions del Baix Llobregat. Fins i tot hi va haver empreses de Girona.

La consellera va elogiar que s’hagués organitzat aquest acte: “S’haurien de fer moltes jornades com aquesta per fer formació“, va dir, afirmant que “amb la col·laboració publicoprivada tenim garantida una part de l’èxit”. També va dir que cal un canvi en la formació professional en aquest àmbit.

En la jornada es va fer una taula rodona amb el coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ, el director de programes públics del Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT, el director del Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i el representant de la UPC en l’àmbit de la Indústria 4.0. També van explicar els seus casos d’èxit en l’àmbit de la indústria 4.0 les empreses Schneider Electric (situada al polígon El Pla de Molins de Rei), Pepe Jeans (del polígon El Pla de Sant Feliu) i FAE (de l’Hospitalet).

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *