El Consell d’Infants proposa camins segurs i tenir cura dels animals domèstics

L’òrgan que agrupa alumnes de Primària de Molins de Rei demana al govern que faci camins segurs per a vianants. També reclamen accions contra els animals abandonats i una campanya perquè els amos recullin els excrements de gos.

El Consell d’Infants s’ha reunit a La Gòtica // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

El Consell d’Infants ha fet 11 propostes d’accions de cara al curs que ve. Entre elles, n’han prioritzat tres. Dues tenen a veure amb els animals de companyia: una demana que es tingui cura dels animals abandonats, i una altra proposa fer la campanya de civisme ‘Molins de Rei net de caques i pipis de gos’.

D’altra banda, demanen que es tinguin més en compte els vianants amb la creació de camins segurs. De fet, fer camins escolars segurs és una acció que han fet a molts municipis i a Molins de Rei encara no s’ha fet, tot i que està planificada.

Altres propostes en què treballaran són col·laborar en el disseny d’un skatepark, ajudar a aconseguir un riu Llobregat més net, conscienciar els adults per donar sang, treballar en un projecte d’activitats culturals per a infants i adolescents, i la campanya “Menys pantalles!” per fer que els nens tornin a jugar al carrer.

Aquestes seran les accions de futur que van proposar a l’alcalde, el qual va prometre que “seran valorades” per la seva execució. Però en aquest curs han fet altres accions com ajudar a dissenyar la plaça del Molí –futura plaça 1 d’octubre-; a presentar idees de civisme per enjardinar espais públics arran de la Vila Florida.

També van fer accions per als infants refugiats. Aquesta iniciativa es va fer dins la Festa de Cooperació, on el Consell d’Infants va tingut un paper molt important a favor dels infants dels camps de refugiats saharauis.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha valorat molt positivament les propostes i ha demanat als consellers “el seu compromís i implicació” amb aquestes accions ja que amb aquestes propostes “qui guanya és Molins de Rei”.

El regidor d’Educació, Eduard Suàrez (ERC), els ha dit que era “un dia per escoltar”, elogiant que hagin “treballat conceptes bàsics de ciutadania, civisme, participació i democràcia”. També ha agraït la participació als consellers de 6è de Primària que abandonen el Consell i ha encoratjat a seguir treballant als de 5è.

El Consell d’Infants vol parlar dels refugiats, la mobilitat i la música en directe 

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “El Consell d’Infants proposa camins segurs i tenir cura dels animals domèstics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *