Els Matossers fan pilars contra la violència masclista recordant la víctima de la violació

La colla castellera de Molins de Rei va fer pilars contra la violència masclista tenint un record especial per a la víctima de la violació en grup a la sortida de Bedisco. En l’actuació del 16è aniversari, va fer estructures que encara no havia portat a plaça aquesta temporada: un 4 de 7 i un 5 de 6. 

Els pilars van ser en homenatge a les víctimes de la violència masclista // Matossers

Els Matossers de Molins de Rei van tornar a actuar a la plaça de la Creu després de molts anys en la diada de celebració del setzè aniversari. L’escenari dels primers castells de la colla va tornar-los a acollir el dissabte 30 de juny, al final de la setmana en què la notícia de la violació múltiple d’una noia a Molins de Rei va colpir la població.

Per això, els dos pilars de benvinguda i els dos de comiat que sol fer cada colla al principi i al final de cada actuació van ser aquest cop especials. En coronar els pilars -tot de 4 pisos- les enxanetes van lluir pancartes en rebuig a la violència masclista. Era la manera de tenir un record “per totes les víctimes d’aquesta xacra, en especial per la dona recentment assaltada a Molins de Rei a la sortida d’una discoteca”, afirmen els Matossers.

En aquesta actuació van fer castells inèdits aquesta temporada: el 4 de 7 i el 5 de 6. També van fer un 3 de 7. L’equip tècnic es va mostrar molt satisfet del resultat de la jornada, que defineixen com “la millor del que porten de temporada”, per haver portat dos castells de 7 a plaça, un d’ells per primer cop aquest any, i pel 5 de 6 que “demana un pis més”. I tots ells amb moltes estrenes al tronc i al pom de dalt.

Els van acompanyar els Castellers de Cornellà, que van descarregar els mateixos castells que els Matossers. El 4 de 7 va ser descarregat en ronda de repetició, ja que en segona ronda, els liles van fer un intent desmuntat de 4 de 7 amb l’agulla. Per iniciar l’actuació van descarregar un pilar de 4 i van acomiadar-se amb un pilar de 5, també descarregat.

Aquesta setmana, els Matossers han col·laborat amb la Creu Roja participant en el Refresc Solidari amb un taller casteller. La següent setmana, els esperen dues actuacions que tancaran la primera part de la temporada abans d’anar de vacances: el dissabte dia 14 de juliol a l’Hospitalet de  Llobregat i el diumenge 15 de juliol a Corbera deLlobregat, en motiu de la seva Festa Major.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *