L’Ajuntament comença a impulsar un protocol contra les agressions masclistes

En col·laboració amb l’Observatori Noctàmbu@s, es comença a treballar en un protocol per prevenir i actuar contra les agressions masclistes en espais d’oci. L’anterior regidora d’Igualtat denúncia que en el seu moment es va quedar “sola amb la tècnica” en una reunió per impulsar una iniciativa com aquesta. 

Una manifestant contra la violació en grup iniciada a la sortida de la discoteca // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha començat a treballar en un “protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci”, segons ha informat la CUP, partit que forma part del govern municipal juntament amb CDC i ERC, a través d’un comunicat.

Segons expliquen els cupaires, l’Observatori Noctambul@s de la Fundació Salut i Comunicat ha escollit Molins de Rei com un dels municipis on es treballarà en l’elaboració d’aquest protocol a través d’un “procés participatiu” perquè han valorat “l’interès i la predisposició” del Consistori.

“La importància de la prevenció per transformar la mirada de la població en general i de la joventut i del personal professional tant de la indústria de l’oci, com de l’associacionisme o de l’administració és d’especial rellevància per construir una societat lliure de violències de gènere”, argumenten sobre la necessitat de crear un protocol els costos dels qual aniran a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

La regidora de Feminismes i Allliberament LGTBI, Laura Munt, i el regidor de Joventut, Carles Ros, tots dos de la CUP, han fet un parell de reunions amb els tècnics encarregats del procés. Pròximament es convocaran les sessions participatives d’uns treballs que tenen un duració aproximada de vuit mesos.

La intenció és implicar a tots els agents que poden contribuir en l’erradicació d’aquesta xacra, des de l’administració fins als establiments d’oci nocturns privats per dictaminar “com prevenir les violències sexuals al municipi, com han de ser les campanyes preventives, com generar entorns de seguretat en espais festius, quines respostes s’han de donar a nivell comunitari, institucional i de seguretat ciutadana o quins mecanismes s’han d’engegar davant situacions d’agressió“, entre altres coses.

Segons la CUP, abans de l’aprovació definitiva del protocol contra les agressions masclistes de Molins de Rei ja es podran fer algunes iniciatives en esdeveniments com la Festa Major 2018. El partit ha anunciat aquesta mesura dies després de la presumpta violació en grup iniciada a les portes de la discoteca Be Disco del polígon El Pla, però ja s’estava treballant en aquest sentit abans.

L’anterior regidora d’Igualtat es va quedar “sola amb la tècnica” en una reunió per el·laborar un protocol similar

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Molins de Rei comença els treballs en un protocol contra les agressions masclistes. Durant el passat ple municipal qui va ser regidora d’Igualtat a l’anterior govern municipal, Jessica Revestido (PSC), va posar sobre la taula que ja es va començar a treballar en el seu moment en aquest sentit.

Revestido va desvetllar que durant una reunió per fer aquest protocol contra agressions masclistes als locals d’oci es va trobar “sola amb la tècnica”. Aquesta trobada estava convocada el passat 4 d’octubre, segons ha confirmat la socialista a Viu Molins de Rei. “Ens podien haver demanat que es canviés la data, però ningú es va presentar”, afegeix la regidora.

Al més, la socialista va demanar que es tingui en compte la feina iniciada en el seu moment. Per la seva banda, Molins Camina també va demanar que s’elabori un protocol d’aquestes característiques.

 

 

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *