L’orgull LGTBI surt de l’armari a Molins de Rei

Per primer cop s’ha fet un acte institucional a Molins de Rei per commemorar el dia per l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI). L’Ajuntament ha organitzat aquest acte, en què membres del col·lectiu han llegit un manifest que reclama que es posi en marxa la llei catalana del 2014 per garantir els drets.

Una vintena de persones van participar en el primer acte institucional del dia de l’alliberament LGTBI // Jordi Julià

Sembla mentida, però fins al 2018 a Molins de Rei no s’havia fet mai cap acte institucional en el 28 de juny, conegut com el dia de l’orgull gai, tot i que ara es fa servir la concepció més àmplia de dia per a l’alliberament i la visibilització LGTBI. La idea de fer aquest acte va sortir de forma espontània des de la nova regidoria de Feminismes i Alliberament LGTBI, creada el desembre passat fruit del pacte de govern entre CDC, CUP i ERC.

Laura Munt (CUP) ocupa aquesta regidoria i admet a Viu Molins de Rei que va organitzar aquest acte de manera natural, sense saber que fins ara mai s’havia fet. Fins ara l’Ajuntament penjava la bandera de l’arc de Sant Martí en aquest dia. Sí que és cert que l’any passat hi va haver un acte amb el suport de l’Ajuntament: la presentació de l’entitat Violeta a Molins de Rei, que dona suport i assessorament a persones LGTBI els dimecres de 18 a 20 hores a la Federació Obrera i també es va presentar un punt de sensibilització amb una exposició sobre l’homosexualitat al llarg de la història. Un any enrere, es va fer una xerrada a La Barrina.

“La proposta va sortir de la regidoria perquè creiem que hem de començar a visibilitzar-ho i treballar-hi, perquè anem molt endarrerits”, afirma Munt. Reclama que es posi en marxa la llei aprovada pel Parlament el 2014 i que “encara no s’ha desplegat”. El 2017 Molins de Rei es va declarar lliure de LGTBIfòbia per una moció de la CUP que contemplava diferents accions al municipi.

Una vintena de persones van participar en l’acte, que es va fer davant l’Ajuntament. Dues persones LGTBI de Molins de Rei, juntament amb la responsable de Violeta a Molins de Rei, Puri Gutiérrez, van llegir el manifest institucional elaborat per la Diputació de Barcelona, que també menciona el desplegament de la llei del Parlament.

“Volem reivindicar aquest 28 de juny posant l’èmfasi en la importància de la llibertat en qui som i com estimem, lluitant vers la LGTBIfòbia als nostres municipis”, van afirmar en el manifest. També lamenten que “encara ara es produeixen situacions de discriminació o violències relacionades amb l’orientació sexual de les persones”.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *