Mor Antonio Asensio, el regidor del PSUC que va posar en marxa la llar d’avis

Ha mort als 68 anys l’exregidor del PSUC de Molins de Rei Antonio Asensio. Va ser regidor de Sanitat i serveis socials, i de Comunicació. Es va encarregar d’equipar la nova Llar d’Avis que s’acabava de construir aleshores o de fer un reglament intern per a Ràdio Molins de Rei.

Antonio Asensio en la imatge de la constitució de l’Ajuntament del 1983, quan va ser escollit regidor // Llaç d’Unió

“Un home senzill que va deixar petjada”. Així descriu l’exalcaldessa de Molins de Rei Antònia Castellana a l’exregidor Antonio Asensio García, que va néixer i morir a Vilanova i la Geltrú. Asensio va venir al Baix Llobregat per treballar a la fàbrica Tampella, situada entre Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca, fent feines de gestió i de representant de vendes. Va triar Molins de Rei per viure-hi, però va decidir implicar-se amb la vida del poble i es va acostar al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC).

“Ell no era militant, i segurament era més proper a les idees socialistes, però li va agradar la feina que fèiem i va voler col·laborar amb nosaltres”, relata a Viu Molins de Rei Antònia Castellana, que encapçalava la llista en aquell mandat, el segon de la democràcia, i el segon en què va ser alcaldessa. Asensio va ser a la sala de plens des del 1983 fins al 1987 i va ocupar dues regidories: Sanitat i serveis socials i Comunicació.

Per la banda dels Serveis socials, destaca la seva gran tasca per aconseguir fons per equipar la nova Llar d’avis Doctor Josep Mestre, una residència que s’estava creant però que encara necessitava l’equipament per poder funcionant. “Ell va ser qui es va encarregar d’anar recorrent bancs i caixes per aconseguir el finançament per poder-la equipar i posar en marxa”, explica l’exalcaldessa.

En l’àmbit de la comunicació, va treballar bàsicament en l’emissora municipal, Ràdio Molins de Rei, que en aquell moment estava en la seva etapa inicial. Durant el seu mandat, va crear l’estatut de règim intern de la ràdio, que establia una reglamentació sobre el seu funcionament.

Castellana té molt clar que només és possible tenir bones paraules sobre ell: “Era molt complidor, responsable i senzill”. Treballava sense fer soroll, i creu que potser per això no és gaire conegut, però malgrat això va deixar petjada. També va implicar-se amb el poble, col·laborant per exemple amb l’escola Alzina.

Les banderes de l’Ajuntament onegen a mig pal en senyal de dol // Antònia Castellana

La seva mort s’ha produït després d’una malaltia al seu poble, Vilanova i la Geltrú, on va tornar un cop va acabar de treballar. En senyal de dol, les banderes de l’Ajuntament onejaran en senyal de dol fins divendres.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *