Els treballadors de la neteja denuncien que cobren tard

Els encarregats de la neteja viària i la recollida d’escombraries dels carrers es manifesten davant l’Ajuntament per reclamar una solució als seus problemes laborals. El govern municipal no descarta sancions a l’empresa adjudicatària si no posa solució al conflicte.

Imatge de la concentració dels treballadors de la neteja // RMR

Segon conflicte laboral a l’Ajuntament de Molins de Rei en un breu espai de temps. Primer es van mobilitzar per aconseguir recuperar el sou perdut durant les retallades de l’any 2010 i dies després els empleats encarregats de la neteja viària i la recollida d’escombraries també s’han concentrat per lamentar que cobren tard.

Aquests treballadors formen part d’una subcontractació que va causar polèmica des del primer dia. Només la unió de les empreses ASCAN i General de Asfaltos y Servicios es va presentar, un fet que va despertar les crítiques de partits com Molins Camina i ICV, que continuen a l’oposició, i la CUP, que ara forma part del govern municipal. Aquesta corporació va guanyar el concurs públic al març de l’any passat.

Ha passat poc més d’un any i els treballadors ja estan en peu de guerra. Dilluns passat es van concentrar a les portes de l’Ajuntament. “Es paga tard i malament. Segons el conveni s’ha de pagar l’últim dia del mes, però no és així, es paga amb diversos dies de retard”, ha explicat Rubén Rodríguez, del sindicat UGT, en declaracions a Ràdio Molins de Rei.

L’empresa i l’Ajuntament sembla que no ho troben important, però per nosaltres sí que ho és, perquè la nostra estabilitat econòmica es basa en la nòmina i si no cobrem quan toca no podem pagar els rebuts al banc i ens venen amb recàrrec”, han incidit des de l’UGT. Els treballadors denuncien que el govern municipal format per CDC, ERC i CUP escolta les seves reivindicacions però no aporta solucions.

Segons el regidor de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Asier Baiona (CUP), l’Ajuntament paga a l’empresa quan toca i és aquesta última qui fa tard pagant els empleats. “El que passa és que, com vam denunciar quan estàvem a l’oposició i es va adjudicar el contracte, quan es fa una licitació a la baixa després els números surten com surten. Si no s’hagués externalitzat el servei, no hi hauria aquest problema”, ha argumentat el regidor a la ràdio municipal. Des del Consistori no es descarten possibles sancions a ASCAN per aquesta problemàtica.

Per la seva banda, el PSC, al govern municipal quan es va adjudicar el contracte i ara a l’oposició, ha qüestionat que el tripartit independentista hagi fet un seguiment acurat del treball de l’empresa encarregada de la recollida d’escombraries i la neteja viària.

 

Recomanacions personalitzades