La cruïlla de Terraplè amb Doctor Barraquer es refà mig any després de reformar-se

El trencament continu de les rajoles del carrer del Doctor Barraquer al punt on conflueix amb el passeig del Terraplè obliga a obrir de nou el carrer per modificar el disseny. En lloc de rajoles hi posaran asfalt. El mateix acaben de fer amb un pedaç a l’accés al carrer Major.

Fins ara l’asfalt donava pas a la rajola al passeig del Terraplè // Arxiu — Jordi Julià

Les ‘llambordes tremoloses’ són un vell fantasma de Molins de Rei des que es va començar a implantar la plataforma única. Els primers trams que van construir fets de llambordes on circulen cotxes van donar molts problemes perquè al cap de molt poc temps totes estaven mogudes o bé trencades. El disseny es va anar perfeccionant fins que ja s’havia trobat un model que no donava problemes, en què es posa una capa de ciment a sota per fixar millor les rajoles. És el que s’ha fet també en trams que s’han refet de nou i no ha donat més problemes.

Però al carrer del Doctor Barraquer el vell fantasma de la llamborda tremolosa ha tornat a aparèixer: l’Ajuntament va decidir fer-lo d’asfalt a la part on circulen vehicles precisament per evitar problemes tenint en compte que serà un carrer amb trànsit permanent de camions, però al punt on passa pel passeig del Terraplè el disseny va posar rajoles amb un estil que imita el paviment del passeig indicant la convivència amb els vianants.

En els sis mesos des que es va obrir el tram, les rajoles s’han anat trencant contínuament a causa del pas dels cotxes i camions que vénen del Mercat. Aprofitant la garantia de l’empresa adjudicatària de les obres, van demanar-los que fessin de nou l’obra en aquest punt però seguia donant problemes. Després de les successives reparacions, s’ha decidit tirar pel dret, eliminar les rajoles i posar-hi asfalt.

Desviació del trànsit

Les obres tallaran el trànsit al carrer entre dimarts 5 i dijous 7 de juny, entre la plaça del Mercat i el passeig del Terraplè. Tampoc es podrà aparcar, tot i que els veïns amb guals sí que hi podran entrar. El carrer Rafael Casanova invertirà el sentit per anar rectes des del carrer Rubió i Ors fins a la plaça de la Creu durant aquests tres dies.

Pedaç a l’accés al carrer Major

Aquesta solució ja es va adoptar, per exemple, a la plaça de l’Estació. Recentment també s’ha fet una reforma similar al final del carrer Jaume Balmes, que dona accés al carrer Major des del costat de les escales. Allà les frenades dels vehicles havien mogut totes les rajoles i s’ha solucionat posant un pedaç d’asfalt al mig d’un carrer, deixant només una petita franja de llambordes per als vianants,.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *