La Creu Roja celebra 80 anys ajudant les persones a Molins de Rei

La Creu Roja de Molins de Rei ha commemorat en un acte a la Sala Gòtica el 80è aniversari de l’entitat al municipi. Han recordat els principis que han tingut des que es va crear en plena Guerra Civil: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat.

L’acte es va fer a la Sala Gòtica de Molins de Rei // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

La ‘Cançó sense nom’, de Lluís Llach, interpretada per la cantant i actriu molinenca Martina Tresserra, obria un acte amb punts d’espectacle per commemorar que ara fa 80 anys l’entitat va començar a treballar a Molins de Rei per ajudar les persones que més ho necessitaven. Primer era curant els ferits de la guerra civil, més endavant donaven assistència primària i més recentment s’han orientat cap a les persones sense recursos. Però l’objectiu sempre ha estat el d’ajudar les persones necessitades

Aquesta evolució es va poder veure en l’acte amb un espectacle a càrrec de Mercè Martínez, Anna Carreño, Oriol Roig i Estel Solé. Ells van teatralitzar els 80 anys, des del 1937 amb l’atenció als ferits de guerra i l’atenció al soterrani del cine Versalles. Més tard vindria la primera ambulància, l’atenció primària a la carretera, els socis i voluntaris…

En l’acte, la presidenta de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, Maria Rosa Coscujuela, va definir l’entitat com “un gran projecte amb principis innegociables”. I el president de l’entitat a la província, Josep Quitet, va destacar “la feina que no surt als mitjans de comunicació” com l’atenció que han donat a més de 4.000 refugiats.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va homenatjar el difunt president de l’entitat Josep Maria Salas: “El seu caràcter bondadós i entusiasta ha marcat el caràcter de la Creu Roja de Molins de Rei”. També va elogiar que “han fet de Molins de Rei una vila millor; deixant una gran i positiva empremta”.

La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, va ressaltar “la predisposició i bona feina” de l’entitat, amb qui van signar un conveni el 2013 per crear el Punt de suport a les famílies, i també per un conveni que apunta cap al futur: properament l’entitat creixerà de nou encara més quan l’Ajuntament els cedeixi una planta de l’antic ambulatori, que portarà per nom precisament ‘Espai Sociosanitari Josep Maria Salas’.

Recomanacions personalitzades