La plaça de la Bàscula serà el centre de la nova Carretera

La reforma de les avingudes de Barcelona i València començarà al febrer del 2019. Les voreres s’eixamplaran i tindran un paviment especial que s’estendrà per la plaça de la Bàscula, que es remodelarà completament amb unes noves grades enjardinades. S’instal·laran arbres per tot el passeig acompanyats de jardineres amb diferents espècies de flors.

Convertir la carretera en un carrer “a escala més humana, on es pugui passejar i comprar”: és l’objectiu del projecte de reforma de les avingudes de Barcelona i València de Molins de Rei, tal com ho va descriure un dels redactors del projecte executiu encarregat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Oriol Martori, del despatx Urbaning, en la presentació de la reforma als veïns.

Recreació de la nova avinguda de Barcelona al pas per la plaça de la Bàscula // AMB

Al febrer del 2018, passada la Fira de la Candelera, començarà la reforma del primer tram: des del passeig del Terraplè fins a la plaça de la Bàscula, que és el que ara s’ha presentat. Segons els tècnics, la reforma d’aquest tram estarà acabada al desembre, just en la campanya de Nadal i a les portes de la Fira de la Candelera. Durant aquest temps es mantindrà sempre un carril obert, que serà sempre per al trànsit en direcció a Quatre Camins.

El projecte segueix el mandat del que es va votar al procés participatiu de l’any passat: va resultar guanyadora l’opció d’eixamplar les voreres. “Els quatre metres llargs d’amplada seran un canvi significatiu, donaran imatge de ciutat, semblant a l’Eixample”, afegia Barto Busom, de l’altre estudi redactor, RGA. I és que les voreres de l’Eixample donen 5 metres a cada banda per als vianants i 10 per al trànsit. “Amb la reforma repartirem de manera més equitativa els usos”, recorden els redactors del projecte.

La reforma vol facilitar la comunicació a peu entre una banda i altra del carrer perquè deixi de ser una frontera. Segons els tècnics, l’ampliació de voreres implicarà que es trigarà menys a creuar i caldrà menys temps de verd als semàfors. Però a més, s’afegeixen nous passos de vianants enmig dels trams: un entre el passeig del Terraplè i el passeig Pi i Margall, i un altre entre el passeig Pi i Margall i la plaça de la Bàscula.

La idea és que deixi de ser un lloc de pas i sigui un lloc d’estada. Per això, crearan llocs per seure al llarg de tota l’avinguda, que serà molt més agradable ja que tornaran a plantar els arbres que van tallar als anys 60, quan van reduir la vorera per crear dos carrils per sentit de circulació per als cotxes -i llavors sense cap aparcament-. Fa mig segle els arbres eren plàtans. Ara plantaran auró, tot i que a la plaça de la Bàscula seran uns altres.

Nova plaça de la Bàscula semiverda 

Interior de la nova plaça de la Bàscula // AMB

I és que la plaça de la Bàscula es convertirà en el centre de la nova Carretera. Tot l’esperit de la reforma es traslladarà, en gran, a la nova plaça. Mantenint els arbres actuals, n’afegiran d’altres espècies. I si al llarg de tota l’avinguda, al costat dels arbres posaran petites jardineres amb flors i arbustos de diferents espècies que s’aniran intercalant al llarg del carrer, a la plaça de la Bàscula sota els arbres hi haurà unes plataformes elevades enjardinades en forma de grades que alhora serviran per seure-hi. La idea és que sigui una nova zona d’estada on sigui més agradable quedar-s’hi.

Tant les avingudes com la plaça tindran un paviment especial amb lloses de diferents tonalitats. “Amb els colors indicarem al vianant que poden passar coses”, explicava el tècnic. Canviarà de color per exemple al costat dels arbres o en arribar a un pas de vianants. També serviran per marcar el pas dels cotxes dins la plaça de la Bàscula per accedir al carrer del Carril -que passarà a ser de plataforma única- així com al passeig Pi i Margall, que de moment quedarà amb la vorera elevada parcialment a l’espera de la reforma ja planificada del carrer.

L’avinguda de Barcelona i València vol pacificar el trànsit però seguirà sent una via principal de pas perquè no s’ha construït el vial paral·lel a l’autopista que ja han fet Sant Feliu i Sant Joan Despí. La calçada seguirà estant segregada i no hi haurà passos elevats per a vianants excepte en un sol punt: la plaça de la Bàscula. Tot el tram de la plaça tindrà plataforma única, amb asfalt grafiat a la calçada, que és més rugós. “No podíem posar-hi vorera pel volum de trànsit que hi haurà, però així els vehicles percebran que estan en un tram diferenciat”, indiquen.

La vorera canviarà de colors per indicar els elements del carrer // AMB

Nou carril flexible de serveis i aparcaments

Amb la reforma, es crearà un carril de serveis que permetrà distribuir d’una forma “més flexible i homogènia” tots els serveis: places de zona blava, càrrega i descàrrega, aparcament de motos, parades d’autobús, contenidors, places per a discapacitats, places reservades per als jutjats… i la parada de taxis, que ara es traslladarà a l’avinguda de Barcelona al costat de la plaça de la Bàscula. Els contenidors seran mòbils amb el sistema d’illes emergents, de manera que durant tot el dia seran espais de càrrega i descàrrega excepte de 19 a 23 hores, que serà l’horari en què portaran els contenidors.

Tal com es va decidir a la votació s’elimina un dels dos carrils d’aparcament concentrant-los tots a la banda muntanya (la més propera al Centre Vila) per poder eixamplar les voreres. Diversos botiguers que tenen els seus negocis a la banda mar (la més propera al barri del Canal) van anar a la presentació a demanar que es modifiqui el projecte per encabir-hi aparcaments també a la banda mar. L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Ramon Casals (CDC) va admetre que així l’hi havia demanat la Unió de Botiguers Bot-Mol en una reunió. “Vam ser molt clars: passem de més de 100 aparcaments a una seixantena. Això és així perquè és el que es va triar. Ara bé, podem mirar on els ubiquem i adaptar-ho”, va dir l’alcalde.

Una botiguera va posar en qüestió que sigui necessària una vorera de quatre metres, però la majoria d’assistents veien bé que s’ampliés la vorera i fins i tot un veí va defensar que les places d’aparcament són més que suficients: “el que tenim és un mal ús de la càrrega i descàrrega, si tots en féssim bon ús en sobrarien”, va dir, demanant a l’Ajuntament que no escolti només als botiguers sinó també als veïns.

Sílvia Guillén (ERC) i Joan Ramon Casals (CDC) van presentar junts un projecte pel qual ara fa un any van tenir forts enfrontaments en relació al procés de participació ciutadana // Jordi Julià

 

Sense tallar el trànsit en sentit Quatre Camins

La reforma d’aquest tram -entre el Terraplè i la plaça de la Bàscula- començarà al febrer del 2019, quan acabi la Fira de la Candelera. Durarà 10 mesos i es farà en quatre fases de manera que sempre quedi un carril de circulació obert. Primer es farà el costat muntanya entre el Terraplè i el Passeig Pi i Margall, després el tram muntanya entre el passeig Pi i Margall i la plaça de la Bàscula, a continuació el tram mar entre el Terraplè i el passeig Pi i Margall, i finalment el tram mar entre el passeig Pi i Margall i la plaça de la Bàscula.

Tot i això, mentre durin les obres el trànsit serà sempre en sentit Quatre Camins. S’ha fet perquè és més fàcil fer el desviament en sentit Sant Feliu pel carrer de la Verge del Pilar i Felip Canalies, i a més és el tram amb més línies d’autobusos, ja que l’Autocorb només va en aquesta direcció perquè dona la volta. L’Ajuntament crearà una comissió de seguiment de les obres amb veïns i botiguers. Com que no hi ha associació de veïns que faci d’interlocutor, un grup de veïns es va començar a organitzar en la presentació per intentar-ho.

Una seixantena de veïns van anar a la presentació del projecte // Jordi Julià