Molins de Rei s’inunda de tapes pel MolinsBdeGust

Contingut patrocinat

Durant tota aquesta setmana es pot fer una ruta de tapes per 36 bars i restaurants de Molins de Rei. El bao amb pastrami d’El Pati, el lacón gallec amb espècies de Taperia Lemos, el pastís de formatge de la Pastisseria Cardona, el carpaccio de bresaola d’Oli i Sal o la Torre dels gustos de La Llauna són alguns dels plats que es podran degustar per només 3 euros amb cervesa o cafè inclòs.

El MolinsBdegust ofereix molta varietat de tapes

Fins el diumenge 13 de maig és la setmana del MolinsBdeGust, la mostra gastronòmica de Molins de Rei. Després de lluir-se a la fira de tapes al carrer, al llarg d’aquesta setmana la proposta es trasllada a l’interior de 36 establiments de tot el municipi que ofereixen tapes i degustacions de tot tipus a un preu molt atractiu: 3 euros, amb la beguda inclosa.

Torre dels gustos – La Llauna // Jordi Julià

És una oportunitat única per tastar platets especials que no es poden trobar la resta de l’any. Per exemple, la Torre dels Gustos, de La Llauna, on l’estrella és la reducció de maduixa amb formatge blau. “Vaig tastar la salsa en una fira de tapes i vaig tenir clar que quan vingués el MolinsBdeGust la faria servir”, explica Marc Cabello, encarregat de La Llauna. El gust potent de la salsa “necessitava un punt neutre” que troben amb la mozzarella de búfala. I a sota, una fusió d’hamburguesa i mandonguilla juntament amb una decoració de talls de maduixa. “Esperava que arribés la ruta de tapes per poder fer el plat”, assegura Cabello, que ja sol fer variacions permanents a la carta.

Carpaccio de bresaola – Oli i Sal // MolinsBdeGust

La ruta té en compte els celíacs i ofereix sis tapes aptes per a ells. Per exemple, a l’Oli i Sal, regentat per una família italiana, que opten per un plat difícil de trobar aquí però molt habitual a Itàlia: carpaccio de bresaola. “Hi ha llocs que fan carpaccio amb vedella o que donen bresaola com a embotit, però no carpaccio de bresaola”, explica la mestressa de l’Oli i Sal, Ester Rusconi. La bresaola és un embotit italià fet de vedella, molt tendre i molt poc curat. Ells el tallen al moment, molt fi, i l’acompanyen d’oli d’oliva, sal i llimona. El serveixen acompanyat de piadina, que és una de les especialitats de l’Oli i Sal, i és la part que eliminen en la versió especial per a celíacs.

Pastís de formatge – Cardona // MolinsBdeGust

En la majoria de casos s’acompanya de canya o quinto, però n’hi ha que ho acompanyen de cafè. És el cas de la Pastisseria Cardona, on la seva ‘tapa’ és una porció de pastís de formatge amb cafè -també cafè amb llet o infusió-. Es poden escollir dues varietats que ja solen oferir normalment: el clàssic, amb base de pasta brisa, panses i formatge fresc, o el Japan Cheesecake, amb una massa més flonja i més baix, i que “ara té molta tirada”, afirma Jesús Cardona, de la Pastisseria Cardona. Pot explicar tots els ingredients perquè “és tot d’elaboració pròpia i amb productes frescos, de fet l’únic que venem que no haguem fet nosaltres són les espelmes” afirma, orgullós.

Bao amb pastrami – El Pati // MolinsBdeGust

Hi ha 36 participants, una xifra similar als altres anys perquè les baixes s’han cobert amb nous restaurants. És el cas d’El Pati, un lloc que acaba d’obrir on prendre un vermut o un vi amb un assolellat pati al carrer Major. Tiren cap a l’exòtic amb el bao amb pastrami. El pastrami, carn fumada hongaresa, “té un gust molt especial; és un producte molt específic que portem d’una botiga especialitzada i al Baix Llobregat és difícil de trobar”, destaca la propietària d’El Pati, Natacha Aguirre. L’acompanya amb la recepta tradicional: formatge fumat, xucrut, mostassa de mel i maionesa de rave, fent la innovació de posar-lo en pa bao, un pa al vapor molt flonjo procedent de la Xina.

Lacón amb espècies // MolinsBdeGust

La ruta de tapes també és una oportunitat per veure una mostra de la varietat que ofereix la gastronomia molinenca. A la taperia Lemos estan especialitzats en cuina gallega i la tapa que han triat és de lacón. El serveixen -seguint la recepta tradicional gallega- amb espècies, pebre vermell i oli, després d’escalfar-lo volta i volta per la planxa. “És una especialitat nostra que a la gent li està agradant molt”, indica la propietària de Taperia Lemos, Míriam Augé.

Les tapes es poden degustar normalment en el mateix horari d’obertura que els mateixos establiments, però n’hi ha alguns que prefereixen concentrar-ho en una franja concreta per donar un millor servei. Passa amb La Llauna, que serveix de 19 a 21 hores. Aquestes i les altres 36 tapes es podran degustar fins al diumenge 13 de maig en uns horaris que es poden consultar al tríptic editat per l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades