La percussió molinenca posa el ritme a un acte pels refugiats a la platja

Els sis grups de percussió de Molins de Rei han anat fins a la platja de Barcelona per interpretar la cançó ‘Un mar d’esperança’ que van crear conjuntament en un taller a la Federació Obrera. Ha estat un dels punts centrals de l’acte de clausura del programa ‘Tenim drets, teixim llibertats’, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En l’acte es va fer una performance col·lectiva a la platja malgrat la pluja // AMB

“Un mar d’esperança, l’acollida és l’objectiu per la llibertat i un futur amb dignitat”: aquestes són les primeres estrofes de la cançó que van crear el 7 d’abril els grups de percussió Perxuscat, PerCUCssió, Ba

ketomba, Timbalers del Camell, Dimonis i Diables de l’Agrupa de Molins de Rei. Van idear-la ara fa un mes en un taller a la Federació Obrera i la van estrenar en una batucada pels carrers de Molins de Rei.

Però el moment de lluïment de la cançó arribava ara, amb l’acte de cloenda del programa ‘Tenim drets, teixim llibertats’ de l’AMB. Aquest programa ha organitzat aquest any 78 tallers amb entitats de 10 municipis metropolitans -un d’ells era el que van fer a la Federació Obrera.

Era el segon any que es feia aquest programa solidari, que aquest any s’ha volgut centrar en “reflexionar sobre els drets de les persones refugiades”, afirma l’AMB en un comunicat. El lema era “la nostra veu, el nostre compromís”.

A cadascun dels pobles participants s’han fet actes individuals com el de Molins de Rei i després tots es van unir a la platja de la Nova Icària de Barcelona, a la riba del mateix Mar Mediterrani que banya les costes de Síria i en les mateixes aigües on moren ofegades les persones que intenten creuar-lo buscant un futur millor.

L’acte va quedar deslluït per la pluja, que va obligar a reformular-lo. Però malgrat això, 250 hi van participar igualment, segons l’AMB. “Aquest esdeveniment reivindicatiu i lúdic ha posat en rellevància la feina feta durant aquests mesos amb grups i associacions locals”, afirmen els organitzadors.

Els assistents van escoltar el testimoni d’una persona refugiada, van fer una performance col·lectiva i finalment van ballar al ritme de l’actuació musical de cloenda a càrrec dels sis grups de percussió de Molins de Rei.

En el cicle, més de 1.200 persones han  78 tallers i 5 actes on s’ha treballat sobre la crisi de la mediterrània, les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental. Han fet tot tipus d’activitats: tallers conceptuals, dinàmiques participatives sobre el dret d’asil i la sostenibilitat ambiental o la iniciativa musical molinenca.

Els sis grups de percussió de Molins de Rei s’uneixen per defensar els refugiats

Recomanacions personalitzades