L’Esportíssim estrenarà dues noves marxes en bici per la natura

Una cursa de BTT per Collserola i una bicicletada familiar pel riu multiplicaran el nombre d’activitats en bici que es fan a Molins de Rei. Seran dins la festa de l’esport local Esportíssim, que incorpora la salut cardiovascular dins les activitats.

Els ciclistes van haver d'afrontar un circuit exigent // Marta Pedrola

Fins ara en bici de muntanya només hi havia l’open infantil de BTT // Arxiu — Marta Pedrola

La cursa de muntanya a la plaça de les Bruixes de l’Open Infantil de BTT i el ‘Tothom en bicicleta’, on persones de totes les edats fan una passejada pel centre del poble per Festa Major deixaran de ser els únics actes populars amb bici. Aquest any l’oferta es multiplica per dos perquè dins la setmana de l’Esportíssim -del 4 al 10 de juny- hi haurà dos nous actes.

Diumenge 3 de juny es farà per primera vegada ‘La Molinenca’, una cursa no competitiva de BTT per Collserola organitzada per la nova entitat Sons & Bikes. “Érem un grup de persones que ja ens trobàvem per anar en bicicleta i ara hem decidit convertir-nos en entitat per organitzar aquesta cursa”, explica a Viu Molins de Rei Alex Sancho, membre de la junta de l’entitat.

En l’acte de presentació de l’Esportíssim, Sancho va recordar com “feia 24 anys que no hi havia una cursa de BTT no competitiva a Molins de Rei”. L’acollida ha estat tan gran que en només una setmana van exhaurir les 200 places disponibles, tot i que segueixen buscant voluntaris per col·laborar en l’organització.

La cursa farà 47 quilòmetres, sortint des de la zona esportiva Ricard Ginebreda i transcorrerà per camins i pistes de la muntanya de Collserola. “Podem anunciar una participant VIP: Sandra Jordà, campiona d’Europa d’ultramarató i veïna de Molins de Rei”, va afegir Sancho.

L’altra nova activitat en bici serà dissabte 2 de juny: una passejada pel riu, sortint des de l’institut Lluís de Requesens i fins a la zona de lleure del Camp de la Barraca passant pels aiguamolls. L’acte, organitzat per l’Ajuntament, va sorgir com una activitat de final de curs perquè els nens que participen en les escoles esportives de Molins de Rei puguin fer alguna activitat conjunta amb els seus pares, tot i que al final l’han acabat obrint a tothom que hi estigui interessat.

La bicicletada  anirà per la riba del riu i demanen que cadascú es porti esmorzar per menjar a la zona de lleure. Amb aquest acte “tornem a tenir una sortida familiar en bicicleta dins l’Esportíssim”, explica a aquest diari la cap d’Esports de l’Ajuntament de Molins de Rei, Roser Ramoneda. El ‘Tothom en bicicleta’ que ara es fa per Festa Major abans es feia dins la festa de l’esport, però “després de dos anys seguits plovent es va acabar traslladant al final de l’estiu, per Festa Major”, recorda.

Salut dins l’esport

L’Esportíssim 2018 es va presentar dijous al poliesportiu // Jordi Julià

Els actes de l’Esportíssim inclouran per primer cop el punt de vista de la salut, com a part del que preveu el Pla de Salut aprovat el 2017, enfocat precisament en la prevenció. Per primer cop faran un curs sobre malalties cardiovasculars adreçat a monitors esportius. Informaran sobre aquestes malalties, els factors de risc i els exercicis recomanables -i a evitar- per les persones afectades.

La directora del Centre d’Atenció Primària (CAP), Rocío Moreno, va explicar com els metges “fan de manera habitual prescripció d’activitats” a aquestes persones, com ara les passejades organitzades per l’Ajuntament, i d’aquesta manera els monitors tindran formació bàsica per conèixer les malalties. El curs té 23 inscrits.

A més, la Cursa Ecològica buscarà el segell de cursa cardiosaludable. El distintiu s’obté si el 55% de participants han passat una revisió mèdica de la seva salut cardiovascular. “Al Baix Llobregat som molt esportistes però molts no fan activitats que estiguin d’acord amb la seva condició física”, va lamentar el cardiòleg Miquel Zabalza, que serà un dels dos metges presents durant el recorregut i també col·laborarà amb la cursa de BTT La Molinenca. Les revisions no es faran a través del CAP sinó que es faran al centre privat MetgesdMolins i s’hauran de pagar.

Fer ecològica l’ecològica

Instant de la Cursa Ecològica 2014 // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

No serà l’única novetat de L’Ecològica, que es farà diumenge 27 de maig. “Li hem donat la volta i l’hem convertit en una autèntica cursa popular de muntanya”, va resumir Jordi Pallarès, de Kebo Events, organitzador de la cursa juntament amb l’Ajuntament. L’any passat sortien de la Granja i feien una bona part pel polígon industrial Riera del Molí. Ara sortiran des del Castell Ciuró, just a la falda de Collserola, i així “el tros d’asfalt es redueix al mínim”.

El nou recorregut, que s’escurça als 15 quilòmetres, “combinarà trams molt tècnics per corriols i altres més senzills que s’adapten a tots els nivells”, afirma Pallarès, remarcant que tot el recorregut està consensuat amb el Parc Natural de Collserola. Fer curses en un entorn tan sensible i protegit com és el Parc Natural suposa un impacte que pot contradir l’adjectiu ‘ecològica’. Per això han “marcat unes pautes molt clares de què vol dir ‘ecològica'”: això implica que netejaran el recorregut després de la cursa i faran servir materials biodegradables.

Festa holi per tancar la festa Esportíssim

La resta de l’Esportíssim seguirà el patró habitual. El dimecres 30 de maig a Ca n’Amerller les entitats esportives entregaran els premis on es reconeixen els uns als altres, i el divendres 1 de juny serà la Festa Esportíssim al Parc de la Mariona amb tot tipus d’esports, jocs i exhibicions. Per primera vegada la tarda acabarà amb una festa holi, on els participants es tenyeixen de colors imitant el que fan a l’Índia.

Les altres activitats organitzades per les entitats inclouran la final de la copa de futbol sala, trofeu de patinatge, torneig d’handbol base, la judo cracks, el National Kids Day d’halterofília i torneig de futbol base.

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “L’Esportíssim estrenarà dues noves marxes en bici per la natura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *