Joan Guitart crea una escultura per al racó de Lluís Companys

L’artista de Molins de Rei Joan Guitart ha ideat una obra escultòrica en homenatge a Lluís Companys que s’ha inaugurat al racó que porta el nom de l’expresident de la Generalitat coincidint amb Sant Jordi.

Guitart, amb les seves netes, observa l’escultura // Jose Polo

Primer va ser la inauguració del seu racó amb placa commemorativa i, coincidint amb la diada de Sant Jordi, Molins de Rei ha inaugurat una escultura en homenatge a l’expresident de la Generalitat Lluís Companys al mateix espai. L’obra és una creació del molinenc, Joan Guitart, artista polifacètic que també escriu.

“Primer terra volcànica, erma, després passem a la terra que comença a estar una mica més organitzada amb un signe més, que significa que els humans afegim un valor a la terra fins ferla país, que és la part superior amb les dues banderes que s’estimava Lluís Companys”, així descriu l’autor l’escultura, amb una gran bandera de la II República guarnida amb la Senyera que serveix de base per dues peces grans d’olivera que signifiquen “la sublimació de tot plegat, la transcendència, el missatge que deixa el president”.

L’escultura està feta amb diverses fustes. “La més noble és l’olivera, la vaig comprar a València perquè aquí no trobava”, desvetlla l’artista. “Vaig comprar les mides més grans i vam haver de fer un tractament”, agrega Joan Guitart.

Guitart durant la inauguració // Jose Polo

El racó de Lluís Companys es va inaugurar al novembre de 2016 un any després del 75è aniversari de l’afusellament. La iniciativa, que va executar-se amb retard, va sorgir arran d’una moció presentada per ERC.

Recomanacions personalitzades