Els restaurants de Molins de Rei donaran bosses per endur-se el menjar que sobri

L’Ajuntament promou que els bars i restaurants de Molins de Rei s’adhereixin al projecte ‘Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho’, que distribueix bosses als establiments participants perquè els clients es puguin emportar a casa el menjar que no s’hagin acabat. Més endavant preveuen actuar en supermercats i altres comerços per evitar que llencin menjar a les escombraries.

Els restaurants oferiran bosses per emportar-se el menjar // Remenja’mmm

Al projecte Remenja’mmm, que promou que bars i restaurants de Catalunya donin bosses per emportar-se el menjar que sobri, no hi participa ara mateix cap establiment de Molins de Rei. Però l’Ajuntament asegura que està treballant per canviar-ho i promou que els restauradors locals s’hi sumin.

Els participants tindran un adhesiu a la porta i rebran material gràfic de difusió. Si un client no s’acaba el menjar, els proposaran que s’ho enduguin per emportar a casa, col·locat en unes bosses de paper que proporciona el mateix projecte Remenja’mmm, impulsat per diverses entitats amb el suport de les administracions.

Remenja’mmm també donarà consells als restauradors sobre què fer per evitar que sobri menjar, com ara donar l’opció de fer mitges racions o cuinar aprofitant les peles dels aliments. Uns consells de cuina d’aprofitament que a Molins de Rei ja s’han donat en cursos adreçats a tota la població. De fet, tot s’emmarca en la mateixa campanya contra el malbaratament alimentari que hi ha en marxa des de l’any passat.

També als supermercats

Els propers beneficiats d’aquesta campanya local contra el malbaratament seran els supermercats i altres comerços. L’Ajuntament ha iniciat un estudi que analitza la situació actual mitjançant enquestes. A partit dels resultats, faran accions per evitar que aquestes botigues enviïn menjar en bon estat als contenidors.

La campanya, que es fa en compliment d’una moció presentada per ERC quan era a l’oposició, també ha inclòs accions per als joves: visites escolars a la planta de triatge de residus, un concurs de contes i d’idees i altres tallers. A més, es va fer un menú degustació amb cuina de reaprofitament per la Candelera.

Recomanacions personalitzades