El PDeCAT denuncia l'”assenyalament” de les dones a la política

La diputada al Congrés dels Diputats pel Partit Demòcrata Míriam Nogueras va explicar en un acte les crítiques que ha rebut per ser dona des que va anar a les llistes: “És molt fotut estar tot el dia assenyalada i qüestionada”. 

La diputada Míriam Nogueras (centre) acompanyada de la membre de l’executiva local del PDeCAT Georgina Pou i la coordinadora Núria Llop // Jordi Julià

“Ningú va qüestionar que Rufián anés de número 1 sense haver fet mai política, ningú li va preguntar a qui s’havia tirat per ser allà”, disparava foc Míriam Nogueras, diputada del PDeCAT al Congrés espanyol des del 2015. Ella era una empresària tèxtil i va anar de número 4 a la llista de Democràcia i Llibertat, després CDC al juny del 2016, i ara PDeCAT. Assegura que va patir aquest assenyalament al ser nomenada.

Amb la seva xerrada, el PDeCAT es va sumar, amb uns dies de retard, als actes del Dia de la Dona el passat 15 de març a la Federació Obrera. Nogueras va descriure el món d’homes amb que es va trobar quan va arribar a un món de la política que desconeixia fins llavors. “Al bar del Congrés, està ple de grupets d’homes, i les dones estan a part”, va explicar. I en les comissions d’Esports o Defensa, hi ha “un 95% d’homes”.

Creu que el mateix sistema “no ajuda a la conciliació”. Fins i tot va criticar la manera de fer del seu propi partit: “Un dia vaig faltar a un acte perquè havia d’estar amb el meu fill i després em van assenyalar perquè no era a la foto”, va lamentar. Però diu que des de llavors ha marcat terreny i concilia la vida familiar sempre.

Defensa d’Arrimadas

En aquesta línia, ha rebutjat “anar a actes per fer de florero. Aquí el membre de l’executiva del PDeCAT Molins de Rei Jordi Pradell va qualificar la cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, de “dona florero.

Però la diputada va discrepar i va defensar-la: “No diré que se l’ha posat allà com a producte de màrqueting o perquè és guapa perquè és el que em va passar a mi“, va assegurar Nogueras. De fet, va dir que hi ha hagut gent que quan l’ha conegut millor li ha confessat que en el seu moment també ho havien pensat d’ella i han rectificat.

Recomanacions personalitzades