La plaça de l’Ajuntament s’omple de nou en protesta pels empresonaments

Centenars de persones s’han tornat a concentrar i manifestar a Molins de Rei en rebuig a l’entrada a presó dels dirigents independentistes. S’han repetit les imatges viscudes en les mobilitzacions al voltant de l’1-O. Una manifestació no anunciada ha tallat durant uns minuts la Carretera.

La plaça de l’Ajuntament s’ha tornat a omplir com no passava des dels dies posteriors a l’1-O // Jordi Julià

Tristor, ràbia i incomprensió. Eren els tres sentiments que es van viure a la plaça de l’Ajuntament el 2 de novembre de 2017, quan van entrar a presó els consellers cessats. Aquest divendres 23 de març, tot s’ha tornat a repetir. Un altre cop.

Els líders independentistes han tornat a entrar a presó i, com un déjà-vu, les concentracions i manifestacions massives han tornat. Com si fóssim de nou als dies de mobilitzacions abans i després de l’1 d’octubre, la plaça de l’Ajuntament s’ha tornat a omplir de gent en la concentració convocada per ANC i Òmnium a tots els municipis. Aquest cop, entre els polítics que hi han participat, només hi havia els regidors del govern: CDC, CUP i ERC. Abans que es comencés a llegir el manifest conjunt entre els diferents municipis, l’alcalde ha qualificat de “dictadura” la situació actual.

Centenars de persones s’han congregat davant l’ajuntament, que segueix amb el llaç groc al balcó // Jordi Julià

Centenars de persones han omplert la plaça, igual que en les jornades que es van viure al voltant de l’1 d’octubre, superant per exemple la manifestació dels quatre mesos dels empresonaments però, això sí, sense arribar al que es va assolir el dia de la vaga general del 3 d’octubre. Després de la concentració, el Comitè de Defensa de la República (CDR) ha animat els centenars de persones que hi havia a manifestar-se pels carrers de Molins de Rei.

Allà han tornat els vells crits de “els carrers seran sempre nostres”, tot i que els més repetits han estat “llibertat presos polítics” i “no hi som tots, falten els presos”, les consignes que ja es venien repetint en les manifestacions periòdiques que ha seguit fent fins ara el CDR.

La manifestació omplia gairebé tot el tram històric del Terraplè, des del carrer Molí // Jordi Julià

Manifestació per la Carretera

Durant la manifestació, que no havia estat anunciada, s’han tallat dues vies de comunicació principals de Molins de Rei com són el passeig del Terraplè -que omplien gairebé des del carrer del Molí fins al final- i les avingudes de València i Barcelona. Fins que no ha arribat la Guàrdia Urbana, els cotxes s’anaven quedant parats al trobar-se la manifestació, amb alguna situació de tensió amb algun conductor.

El pas de la manifestació ha tallat la circulació a l’antiga carretera // Jordi Julià

A la Carretera ha estat el punt on més estona han estat, arribant a quedar-se parats durant una breu estona mentre conductors de cotxes i d’autobusos resignats esperaven. Però no ha estat ni de bon tros com el 2 de novembre, que van tallar el pont de la N-340, o els diferents talls de l’autopista. Al cap de poc, la marxa ha seguit pel Centre Vila fins a dissoldre’s a la plaça de l’Ajuntament.

La decisió del jutge ha afectat l’activitat d’algunes entitats molinenques, com els Matossers, que han suspès el seu assaig “en suport als representants polítics empresonats”. Membres de la colla han participat després en la manifestació.

Galeria d’imatges de la concentració i posterior manifestació:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades