Les dones

El Dia de la Dona, i coincidint amb la vaga feminista, Viu Molins de Rei se suma a la reivindicació donant la paraula a 22 dones de Molins de Rei. Els hem demanat que escriguin un text amb contingut completament lliure amb un sol requisit: que les dues primeres paraules siguin “Les dones”. Aquest és el resultat:

Carme García // Guillem Urbà

Les dones, sense el nostre cos la vida no es multiplica, som font de vida. Sense la nostra intel·ligència el món estaria coix i sense futur. Sense el nostre cor el món seria menys habitable. Sense la nostra ànima els més dèbils estarien més sols i desemparats.

Carme GarcíaPersonatge de l’any Viu Molins de Rei 2017, advocada i mare d’un fill amb autisme.

 


 

Les dones hem lluitat per aconseguir tenir presència i reconeixement social a molts àmbits. La societat patriarcal ens tancava a l’espai domèstic, però les dones n’hem sortit  i ara som presents a l’espai públic, participant com a persones en la construcció d’un món més just i solidari, on la igualtat entre homes i dones deixi de ser un somni i sigui, finalment, una realitat.

Gemma Tribó — Historiadora.

 


 

Estel Solé // Sílvia Poch

Les dones estem vivint un despertar imparable. Ens hem d’empoderar, perdre tot tipus de por i alçar les nostres veus per reclamar els nostres drets, per exigir canvis profunds en els fonaments a partir dels quals s’ha estructurat la societat patriarcal durant massa anys; fonaments, estructures, costums i maneres de fer que ens han convertit en ciutadanes de segona. La lluita ha començat i és imparable.

Estel Solé — Escriptora i actriu.

 


Les dones!
Quin gust, quina alegria.
Juntes fem, ens embruixen i creixem.
Juntes ens il·luminem… Rient, plorant
Ballant, cantant…
Les DONES!!!!
Sí, les dones… SOM

Montse Toran — Mezzosoprano i treballadora de la residència de gent gran

 


L'exalcadessa Antònia Castellana va recordar les dificultats de la clandestinitat, ensenyant un cobrellit d'Alfred Bofill que va amagar de la Guardia Civil // Jordi Julià

 

Les DONES no som patrimoni de res ni de ningú.
*SOM, *PENSEM, *ENRAONEM, *PARTICIPEM.
Volem ser DONES LLIURES.

Antònia Castellana — Primera alcaldessa de Molins de Rei.

 

 


 

Les dones mai s’equivoquen, però si això passa, arriba un moment de la discussió en què sorprenentment tornen a tenir raó.

Judith Herrera — Portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei i presentadora d’un programa a Ràdio Molins de Rei.

 


 

Les dones, pioneres en l’estudi de la radioactivitat, amb un paper clau en el descobriment de la fissió nuclear, premiades pels seus coneixements dels ximpanzés o coinventores de sistemes que ens han portat fins al wifi, les dones.

Mònica Usart — Meteoròloga i escriptora.

 


 

LES DONES, deixeu-nos ser el que vulguem ser i com vulguem ser.

Respecteu-nos i estimeu-nos com a iguals.

Nativitat Bofill Bassons — Optometrista.

 


 

Les dones… Puntal de la família? Cuidadores eternes? Servadores de la cultura i les tradicions? Propagadores del llenguatge? Per sobre de tots els tòpics –que recullen realitats–, persones amb tots els drets que molt sovint no podem lluitar pel que voldríem ser. Persones per sobre de tot i sobre les quals ningú té dret a decidir.

Marta Espona — Responsable del Servei Local de Català, presidenta de l’Agrupació Folklòrica i membre de la junta de La Peni.

 


 

Les dones som persones, ni més ni menys.

Cristina Vila — Presidenta del Club Atletisme Molins de Rei.

 


Montse Artés // Xavi Gómez Roig

 

Les dones aprenem cada dia de les mirades curioses que ens envolten, per això tot sovint tanquem els ulls per olorar el vent que acarona lleugerament els nostres cabells.

Montse Artés — Ceramista.

 

 


 

Les dones hem d’estar representades als mitjans de comunicació en tots els espais, en igualtat, lliures d’estereotips i discriminacions. El temps de paraula de les dones en els informatius de les principals televisions catalanes només suposa el 27,3% del total. Per justícia, això ha de canviar, ja! #8MVagaFeminista

Carme Figueras Siñol — Consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Exconsellera, exdiputada i exregidora.

 


 

Les dones som filles o mares, o germanes o àvies, les dones som vida, som força som llum i som el futur.

Rocío Moreno Pineda — Directora del Centre d’Atenció Primària de Molins de Rei.

 


 

Les dones som, abans de dones, éssers humans. I aquí hi ha el pinyol de tot: volem ser tractades exactament com el que som, sense condescendència, en igualtat de condicions i amb el mateix respecte amb què ens hauríem de tractar totes. Cal una nova masculinitat que desterri d’una vegada tots els tòpics rancis i perpetuats durant segles. Ja ho veureu, si ho aconseguim, tots serem més feliços. Ningú no haurà de demostrar res, ni a la feina ni a la vida. No crec que hi hagi un ideal més esperançador.

Míriam Cano — Poeta.

 


 

Les dones avui fem vaga per visibilitzar el masclisme i l’explotació que ens envolta, juntes com sempre ho hem fet. Lluitem per la igualtat, la democràcia i la vida. Sense nosaltres, que s’aturi el món!

Ana Aroca — Cap de llista de Molins Camina el 2015 i actual regidora a l’oposició.

 


Glòria Massana: literatura, passió i voluntat // Joan GosaGlòria Massana: literatura, passió i voluntat // Joan Gosa

Glòria Massana // Joan Gosa

 

 

Les dones a la literatura massa sovint han estat silenciades, ja sigui sota “anònims”, “pseudònims” o directament “espolis”.

Glòria Massana — Bibliotecària.

 

 

 


Martina Tresserra // Sílvia Poch

 

 

 

Les dones fem vaga per desemmascarar aquest masclisme vestit de normalitat.

Martina Tresserra — Actriu i cantant.

 

 

 


 

Les dones som fortes, valentes, úniques, lluitadores, emprenedores, treballadores, estudiants. Lluitem per la igualtat de drets, lluitem perquè el d’avui sigui irreal per les nostres netes.

Yolanda Fernández — Presidenta dels Matossers.

 


 

Les dones, en la seva lluita per a empoderar-se de les pantalles i els escenaris, cal que els conquisti no només com a una reivindicació dels seus drets, ans com una normalitat a reivindicar. No només la nostra causa hauria d’inspirar un paper en un guió.

Eva Moreno Bosch — Actriu, escriptora i Mestra en Gai Saber.

 

 


 

Les dones som discriminades per la maleïda “taxa rosa”. Sabies que a les màquines d’afaitar hi ha una diferència de preu de fins a un 171% en funció de si estan destinades a homes o a dones? Paguem més del doble per un producte que és pràcticament igual, i que en la majoria de casos l’únic que canvia és el color (com us podeu imaginar, passa a ser rosa).

Sílvia Guillén — Cap de llista d’ERC el 2015 i actual regidora al govern.

 


 

Les dones som força, som esport.

Noelia Caballero — Atleta d’halterofília.

 


 

Les dones, en el món de la cultura han estat moltes vegades infravalorades i oblidades. Cal posar el potencial de les dones del món de l’art al seu lloc.

Elisa Poch — Directora de Teatre 15 Arcades.

 

 

 


 

Les dones som violades, vexades, anul·lades, explotades, agredides i insultades. Cobrem menys que els nostres companys, no podem accedir per igual als llocs de poder i utilitzen els nostres cossos per vendre i fer diners. No vull que haguem de renunciar a les nostres carreres professionals perquè, com a dones, hem de netejar, educar o cuidar totalment soles. Vull canviar el present perquè el futur sigui diferent del passat que van viure les nostres mares i àvies.

Elisenda Colell — Periodista.

 


Recomanacions personalitzades