L’antic ambulatori tindrà dues llars residència per a discapacitats

L’entitat ACOSU traslladarà al nou Espai Sociosanitari Josep Maria Salas dos dels tres habitatges que tenen per a persones amb discapacitat. D’aquesta manera, podran adaptar-se a la normativa actual. Hi viuran 24 persones.

Edifici de l’antic CAP // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

El nou Espai Sociosanitari Josep Maria Salas, que se situarà a l’edifici de l’antic ambulatori, va prenent forma. L’any passat, la sociovergència ja havia cedit una planta a l’Asocciació de Familiars d’Alzheimer (AFA) per posar-hi un centre de dia, i que ja està en obres. Ara, tal com estava planificat, s’han cedit dues plantes a l’Associació Comarcal Prodiscapacitats del Baix Llobregat (ACOSU), coneguda per gestionar els tallers de l’Escola Alba.

L’entitat hi instal·larà dues llars residència per a persones amb discapacitat. Aquests habitatges busquen promoure l’autonomia de les persones que hi viuen, situant-se en un terme mig entre una residència i un habitatge convencional.

Trasllat de dos antics habitatges

ACOSU ja té tres habitatges d’aquest tipus actualment, amb capacitat per a 36 persones en total. Els que construiran podran substituir dos dels antics habitatges, ja que havien quedat obsolets i no complien la normativa vigent, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat. Hi podran viure 24 persones.

L’Ajuntament els ha cedit les dues plantes per 20 anys prorrogables a 5 anys més. L’acord es va signar el passat 20 de febrer. La gerent d’ACOSU, Analía Conti, va agrair a l’Ajuntament “el tracte i l’esforç per tirar endavant aquest projecte, de gran envergadura per a l’entitat”.

Les obres costaran 160.000 euros i estaran acabades en els propers mesos. Ara, faltarà acabar de completar l’edifici amb la cessió a la tercera entitat sociosanitària que està planificat que s’hi instal·li: la Creu Roja.

Recomanacions personalitzades