Molins de Rei suspèn activitats preventivament per la nevada

La neu ja ha arribat a Molins de Rei. Ha agafat a Santa Creu però no al nucli urbà. Tot i això, per prevenció s’han anul·lat totes les activitats esportives de dimarts i les classes de l’Escola de Música. Dimecres les escoles obriran però no s’avançarà temari i no hi haurà transport escolar.

La neu es pot veure al cel, però quan arriba al terra es desfà // Jordi Julià

Finalment, sí, ha caigut neu a Molins de Rei. Ja ho va fer el 12 de febrer, tot i que llavors era en forma de neu granulada que s’assemblava més a la pedra petita. A la matinada de dilluns a dimarts ja s’ha pogut veure com queia algun floc despistat, tot i que la nevada ha arribat al migdia, prenent més força a primera hora de la tarda i convertint-se en aiguaneu algunes vegades. La temperatura a Molins de Rei s’ha anat movent entre 1 i 5 graus.

Això sí, quan arriba a terra es desfà. Tot i això, i seguint les recomanacions generals de tot Catalunya per evitar els desplaçaments, l’Ajuntament ha anul·lat totes les activitats esportives d’aquest dimarts i a les 19 hores tancaran tots els equipaments esportius.

Aquesta mateix dimarts s’han anul·lat també les classes de l’Escola de Música, ja que els professors han de venir des d’altres poblacions i així s’evita el desplaçament, sobretot el de tornada a la nit, quan la nevada pot ser més forta.

La resta d’escoles veuran alterada l’activitat dimecres. No hi haurà transport escolar -igual que a tot Catalunya- i els centres educatius obriran però no hi haurà activitat lectiva habitual. Això significa, segons l’Ajuntament, que “no s’avançarà temari ni es faran exàmens”. Tot i això, en el cas de l’institut Bernat el Ferrer, el centre ha assegurat que, en principi, mantenen les avaluacions previstes per dimecres però qui no pugui arribar podrà fer-lo un altre dia si ho justifica.

Sal als carrers

La precipitació que ha caigut sí que ha deixat tot el terra moll, amb unes temperatures que s’acosten als zero graus. Per això, des de les 17 hores de dimarts la brigada municipal està llençant sal “als punts viaris més crítics”, per evitar que es formi gel. L’Ajuntament recorda que cal evitar fer desplaçaments. També hi ha col·laborat l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) als barris de muntanya.


D’altra banda, està disponible el servei d’acollida de la Creu Roja de Molins de Rei adreçat a persones amb vulnerabilitat perquè es puguin protegir de l’onada de fred, i on se’ls ofereix sopar, servei d’higiene, pernoctació i esmorzar.

On sí que ha agafat la neu és a Santa Creu d’Olorda -encara que oficialment no sigui part del terme municipal de Molins de Rei-.

 

Recomanacions personalitzades