L’Espai en Blanch crea una ‘Setmana en Blanch’ d’activitats gratuïtes

El centre cultural i formatiu de Molins de Rei obre les seves portes durant una setmana per convidar a tastar els cursos i tallers que ofereixen. Volen que la gent pugui experimentar en persona que el que ofereixen “s’escapa del que és habitual al mercat comercial”. Els socis de Viu Molins de Rei tenen descompte permanent.

Pere Arcas (al fons) és la cara visible de l'Espai en Blanch, que està preparat per funcionar com un espai polivalent // Jordi Julià

Pere Arcas dins l’Espai en Blanch // Arxiu — Jordi Julià

Ja fa un any i mig que davant el Parc de les Palmeres una petita sala no para d’oferir constantment tot tipus d’activitats orientades a les persones: l’Espai en Blanch. Va començar com una prova amb moltes activitats diferents, que han anat evolucionant amb el temps. Ara, per primer cop han organitzat la Setmana en Blanch, des d’aquest dilluns 26 de febrer fins al divendres 2 de març.

Faran 10 activitats repartides entre aquests dies, totes gratuïtes. Tai txi, gimnàstica per a adults i gent gran, converses transformadores en grup o taller d’escultura són algunes de les activitats que es podran fer. “Si un vol, pot fer un intensiu i apuntar-se a totes; ja tenim persones que s’han apuntat a fins a quatre activitats diferents”, assegura a Viu Molins de Rei Pere Arcas i Blanch, responsable de l’Espai en Blanch.

Fora del mercat comercial

Arcas està convençut que ofereixen unes activitats amb trets diferencials que, només llegint el títol no es pot saber com són i cal viure-ho en primera persona: “Volem donar a conèixer l’oferta d’algunes activitats que només amb el cartell no es pot acabar d’entendre de què tracta. Els que vinguin podran veure que l’oferta s’escapa del que ofereix el mercat comercial i se surt de l’habitual”, afirma. Per exemple, la ioga, que fan amb modalitat aèria. O fins i tot el popular mindfullness, que van començar quan el ‘boom’ era incipient i han anat reconvertint a mesura que s’ha convertit en una moda.

Per ara, diu que el ritme d’inscripcions està anant bé, tot i que depèn del tipus d’activitat. De fet, aquesta setmana també és un laboratori de proves per veure què funciona i què no. Un cas pràctic: el ball amb nadons, que l’any passat va anar molt bé, ara no està tenint tant d’interès. “Ens anem adaptant al que la gent demani”, explica Arcas.

Reactivar la cultura

Aquesta adaptació a la demanda ha portat a deixar aturades les activitats culturals que organitzaven, com teatre, música, recitals de poesia o tallers com ara els d’escriptura. I és que no tenien tanta acceptació com les activitats de creixement personal perquè “els últims mesos la gent ha deixat de parlar molt de cultura”. De fet, van arribar a suspendre una obra de teatre els dies posteriors a l’1 d’octubre.

Tot i això, en les properes setmanes avança que ho tornaran a engegar per potenciar el que és un dels puntals d’aquest espai, a més de posar en contacte persones amb interessos comuns, cosa que sí que estan aconseguint amb tallers com el d’Urban Sketching, de dibuixos de carrers.

En la setmana es poden provar les activitats que fan amb més regularitat però més endavant en faran d’altres de puntuals, com un curs de cuina amb tupper i un de fotografia per a principiants. Arcas recorda també que si es demana, a tots els cursos es pot anar el primer dia a fer una prova gratuïta, més enllà de la Setmana en Blanch.

[Fes-te soci de Viu Molins de Rei i tindràs un 20% de descompte permanent a totes les activitats de l’Espai en Blanch.]

Recomanacions personalitzades