Mazinger Z guanya en un Carnestoltes que supera els 2.000 participants

Per segon any consecutiu, el Cuc ha guanyat el Carnestoltes de Molins de Rei, aquest cop amb una recreació del manga Mazinger Z. S’ha assolit la xifra de participants més alta dels últims anys: 2.329, en un any amb reina Carnestoltes femenina, jurat anònim i alcohol en moltes comparses.

El Cuc ha recreat Mazinger Z // Jordi Julià

L’any passat disfressar-se de Mossos sortits del costat fosc d’Star Wars els va valer el primer premi del Carnestoltes de Molins de Rei. Ara hi han tornat amb ‘Zetedén-X-Cuc’, una recreació de petits Mazinger Z, amb una carrossa que recreava el personatge en grans dimensions i amb presència del doctor que el va crear, Juzo Kabuto.

En segon lloc ha quedat ‘Gum colors’, de l’AMPA de l’escola Manyanet Molins, disfressats de màquines de boles de xiclets, mentre que la tercera posició ha estat per als Picapedra de l’Escola El Palau. La millor carrossa ha estat el pastís d’aniversari gegant del Col·legi Virolai, que celebra 20 anys.

Dues carrosses han fet referència a la situació política a Catalunya i les dues han tingut premi. ‘Llibertat presos Dalton’, del Cau, es disfressava de germans Dalton, vestits de color groc, i han guanyat el premi a la Millor comparsa de temàtica actual. La comparsa ‘Barrufarrèndum’ ha vist premiat el ball que han fet a la plaça de la Llibertat, un relat del procés independentista centrat en l’1-O mitjançant els barrufets. La comparsa més catxonda han estat els gimnastes de ‘Gym choni’ i la més original, l’escola Madorell convertida en eines de construcció.

Més de 2.000 participants

La Reina Carnestoltes estruç estava feta per l’Escola La Sínia // Jordi Julià

Ha estat un Carnestoltes amb més participants que els últims anys. 2.329 persones hi han participat repartides en 17 comparses, incloent la del Rei Carnestoltes, que aquest any ha estat reina, en forma d’estruç fet per l’escola La Sínia. L’any passat van ser 1.626 participants en 14 comparses, mentre que el 2014 es veia com una celebració multitudinària que desfilessin 1.867 persones. Ara, s’ha superat.

Això, l’any que s’ha eliminat el premi a la comparsa més nombrosa. “Comparses de 400 persones ja són una bogeria. Hem de primar la qualitat i l’originalitat”, afirmen fonts de l’Ajuntament, que ha assumit directament l’organització, com ho ve fent els últims anys. Aquest cop el jurat ha estat anònim, però el que sí que se sap és que el formaven persones de fora de Molins de Rei.

Tot i els missatges de la regidoria de Cultura animant als membres de la rua que no hi portessin alcohol, un any més s’han tornat a veure moltes comparses amb membres de la rua bevent cervesa o altres begudes alcohòliques mentre desfilaven. Fins i tot hi havia adults membres de comparses de les escoles que anaven bevent acompanyats dels infants.

Fotografies: Jordi Julià

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *