Els contenidors de cinc carrers es converteixen en mòbils

Aquest dilluns, 12 de febrer, desapareixen els contenidors de cinc carrers del centre de Molins de Rei. En el seu lloc hi haurà uns punts mòbils de recollida d’escombraries on només es podrà llençar la brossa entre les set de la tarda i la mitjanit. La resta del dia l’espai quedarà lliure o servirà com a aparcament.

Al carrer Miquel Tort i Rubió i Ors es podrà aparcar la resta del dia // Jordi Julià

Tal com va avançar Viu Molins de Rei a l’agost del 2016, els contenidors soterrats de Molins de Rei han desaparegut i en el seu lloc se’n posen de mòbils. El nou sistema, planificat per la sociovergència, ha hagut d’esperar a l’entrada en vigor del nou contracte de neteja. Tots els contenidors soterrats, que s’espatllaven sovint, s’han estat eliminant els darrers mesos. Després d’un temps d’impàs en què hi havia contenidors convencionals en aquests llocs, aquest dilluns arribarà el nou sistema, batejat com a ‘Illes emergents’.

Amb aquest sistema, els contenidors es posaran i es trauran cada dia. Quan diumenge 11 de febrer passi el camió de recollida d’escombraries, se’ls emportarà. Des de llavors entrarà en funcionament el nou sistema. Les zones estaran buides de contenidors la major part del dia. En les zones peatonals com la del costat del mercat, seran una zona de passeig. En altres carrers, com el Miquel Tort, es convertirà en una plaça de càrrega i descàrrega durant la resta del dia.

A partir de les 18 hores, uns vehicles elèctrics de l’empresa de neteja portaran fins a aquests punts uns remolcs que a l’interior tenen els contenidors incorporats. A les 19 hores ja estaran les cinc illes emergents col·locades i els veïns ja podran llençar les escombraries. Ho podran fer fins la mitjanit. Des de llavors i com a molt fins la 1, aniran emportant-se els remolcs i l’espai tornarà a quedar lliure.

Els horaris

De 19 a 0 hores es podran llençar les escombraries

De 0 a 18 hores es podrà aparcar a Miquel Tort i Dr. Barraquer

A més de substituir els antics contenidors soterrats, situats al carrer de Rafael Casanova amb el mercat, a la plaça del Molí i al carrer Anselm Clavé amb Francesc Samaranch, també s’ha implantat el nou sistema per a dos punts més, que són els dos llocs on es podrà aparcar durant la resta del dia: carrer Rafael Casanova amb Miquel Tort i Rafael Casanova amb Rubió i Ors. Funcionaran com a places de càrrega i descàrrega des del moment que s’emportin els contenidors -serà entre la mitjanit i la 1 de la matinada- i fins les 6 de la tarda.

Fora de l’horari, l’Ajuntament recorda que es poden seguir fent servir els contenidors que hi ha més propers, que seguiran col·locats les 24 hores. Durant els primers dies ja han previst que s’omplin més i asseguren que faran controls per evitar que els contenidors fixos quedin massa plens. També han treballat amb el comerç perquè compleixi amb la recollida comercial i per tant no faci servir els contenidors del carrer.

Les senyals indiquen el doble ús // Jordi Julià

L’objectiu que busca l’Ajuntament és donar una millor imatge del Centre Vila, i alhora asseguren que es permetrà una recollida més silenciosa i menys contaminant, ja que deixarà de passar el camió i només vindrà el vehicle elèctric amb el remolc enganxat. Hi ha tres vehicles que aniran fent aquesta tasca, que hauran d’anar i tornar fins a la planta de triatge del Polígon Riera del Molí un cop per posar cada remolc i un cop per treure’l. És a dir, 10 viatges cada dia. Si l’experiència funciona, es plantegen ampliar-ho a altres llocs, començant per la reformada Carretera i seguint pels carrers perimetrals.

Els contenidors del mercat donaran pas a un espai de passeig la resta del dia // Jordi Julià

Recomanacions personalitzades