L’estand de la Fira Convidada de Sant Ermengol va rebre més de 1.000 visitants

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell considera “tot un èxit” la presència a la Fira de la Candelera de Molins de Rei per donar a conèixer la seva fira dedicada als formatges i també a promocionar turísticament la ciutat pirinenca.

Una responsable de l’estand, l’alcalde de la Seu, l’alcalde de Molins de Rei i el regidor de Fira tastant un dels formatges // Jordi Julià

La 167a Fira de la Candelera de Molins de Rei va repetir, per segon any consecutiu, l’experiència de tenir una Fira Convidada. L’any passat va ser la Fira de l’Avet d’Espinelves, i aquest any ha estat la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, coincidint amb una edició molt gastronòmica. Es tracta d’una fira centenària: l’acalde de la Seu, Albert Batalla, va explicar als mitjans de comunicació que són “la més antiga de la Península Ibèrica, ja que està documentada l’any 1043″. Però la fira ha anat canviant i ara “no té res a veure amb el que era llavors”.

És, com la Candelera, una fira multisectorial -el que aquí diem Fira de Fires- però fa 23 anys van decidir fer un canvi: “Vam decidir especialitzar la fira en el formatge artesanal del Pirineu”, recorda l’alcalde. I del Pirineu “de punta a punta”: des de l’Alt Empordà fins al País Basc i incloent també la Catalunya Nord i el País Basc francès. Això els ha fet esdevenir “un dels referents formatgers de Catalunya, de l’estat i el sud de França”. Fa dos anys la Fira de la Candelera va visitar-la, i qui sap si els van donar una idea per fer la potenciació d ela gastronomia que han fet aquest any.

La visita de les autoritats a l’estand de la Fira de Sant Ermengol // Jordi Julià

A l’estand van estar promocionant formatges del Pirineu, la seva fira i, sobretot, la ciutat a nivell turístic. “Sobretot el ràfting, els esports d’aventura i el patrimoni cultural amb la catedral de la Seu, l’única catedral romànica”, descriu Batalla. Per fer-ho, sortejaven entre els visitants una estada al municipi durant les dates de la fira, a l’octubre. Han aconseguit captar l’atenció, perquè l’Ajuntament va comptabilitzar més de 1.000 visitants.

L’alcalde de la Seu va agrair l’oportunitat de poder-se promocionar. “Ens permet donar-nos a conèixer en un dels llocs del país on hi passa més gent, que és la fira de la Candelera, i en un dels punts de Catalunya on hi viu més gent, que és l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que és un dels públics més interessants per a nosaltres”, va argumentar.

Sobre la Candelera, la va considerar “un dels referents firals del país”. Valora que, igual que han fet ells, “els darrers anys ha fet un esforç per modernitzar-se i endreçar-se”. També van aprofitar per prendre idees: “Les tècniques de l’Ajuntament han anat fent tota una llista de coses que els han agradat i mirarem d’incorporar si ho permet el pressupost”. Una que té clar que pot ser útil: l’aplicació per a telèfons mòbils.

El regidor de Fira de Molins de Rei, Ramon Sánchez, considera que s’ha aconseguit l’objectiu perquè s’ha demostrat que els visitants “tenien molt desconeixement de la Fira de Sant Ermengol, que és molt coneguda a la zona però a l’Àrea Metropolitana no es coneix”.

Isabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de ReiToyota Starbaix Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *