L’escola El Palau centralitza les activitats infantils de la Candelera

Per primer cop totes les activitats infantils de la 167a Fira de la Candelera de Molins de Rei s’han concentrat en un únic punt. Això va deixar pràcticament buida d’activitat la plaça del Palau, que l’any passat semblava trobar un sentit dins la fira.

Les activitats de robòtica de la Fira Innovació i els inflables de la Fira Jove han confluït en la Fira Kids // Jordi Julià

Joguines, puzzles, un circuit a pedals, inflables, tallers, dibuix, rocòdrom, tirolina, robots i ulleres de realitat virtual. Tot això es podia trobar, en un punt o un altre, en la nova Fira Kids. Aquesta fira es va estrenar l’any passat amb diversos tallers infantils a la plaça verda del Palau. Aquest any s’ha traslladat a l’escola El Palau, situada molt a prop.

Tot i mantenir el nom, ha suposat centralitzar en un mateix punt diverses activitats que es venien fent: d’una banda la Fira Jove, que eren els inflables que últimament es posaven a la plaça del Molí però que anys enrere es posaven, precisament, al pati de la mateixa escola on s’ha posat aquest any, abans amb el nom d’escola Alfons XIII. D’altra banda, la Fira Innovació, que inclou activitats de robòtica i realitat virtual i que s’havia anat movent entre el Mercat i la mateixa escola. I per últim, la nova Fira Kids de l’any passat.

Les famílies participants agraïen poder tenir en un mateix punt tota l’oferta infantil concentrada. Quan acabaven amb una activitat, podien passar a fer-ne una altra. I com que està tot en un recinte més delimitat, s’evitava que es perdessin els nens. També s’hi han fet i exposat els dibuixos del concurs de dibuix infantil Josep Maria Madorell. Dimenge la pluja va fer-ho limitar a les activitats que es feien dins l’edifici de l’escola, que eren de robòtica, un espai que l’Ajuntament vol reformular de cara a l’any que ve.

La contrapartida ha estat que la plaça del Palau ha quedat, de nou, sense trobar un ús. Des que es va convertir en plaça verda que no encaixava amb la Fira de la Candelera. Els brocanters i col·leccionistes lamentaven que l’espai no cridava a entrar. La creació l’any passat de la Fira Kids a la gespa va suposar un al·licient per entrar-hi i semblava que l’espai trobava un sentit. Però aquest any s’ha eliminat la Fira de la Natura de la plaça del Mercat i els venedors d’antiguitats s’han traslladat allà, mentre que la Fira Kids ha anat a l’escola El Palau.

Això ha deixat pràcticament buida la plaça del Palau, però no del tot. S’han mantingut els jocs medievals que ja s’havien fet. Però, sobretot, gran part de l’espai estava ocupat per les terrasses dels nous restaurants que han obert en l’últim any posades en el lloc on abans hi havia les parades de brocanters.

Isabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de ReiToyota Starbaix Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “L’escola El Palau centralitza les activitats infantils de la Candelera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *