La Denominació d’Origen convidada a la Fira de Vins es presenta en solitari

La DO Pla de Bages era la Denominació d’Origen Convidada de la 38a Fira de Vins i Caves, però no hi havia cap celler que portés vins d’allà més enllà de l’estand del consell regulador. La Fira de Vins ha presentat aquest any una nova imatge.

La DO convidada tenia per primera vegada un photocall per participar en un concurs // Fira de la Candelera

Quan et conviden a sopar, el normal és portar algun obsequi per als amfitrions, com sol ser una ampolla de vi. La Denominació d’Origen Pla de Bages, seguint la tradició, es va presentar a la Fira de la Candelera amb ampolles de vi sota el braç. Però va venir sense acompanyant.

Eren la DO Convidada d’aquest any, però cap dels 33 cellers participants oferia cap vi cultivat en aquestes terres situades a l’entorn de Manresa. I això, malgrat que cadascun dels cellers servia entre quatre i dotze vins diferents.

Hi havia DO Penedès, Terra Alta, Empordà, Conca de Barberà, Priorat, Costers del Segre o Cava, entre d’altres. Fins i tot hi havia Somontano, Ribera del Duero i inclús un Moscato d’Alti (Itàlia). Però cap de la DO Pla de Bages.

Per compensar-ho, hi havia un estand amb photocall inclòs per primer cop del consell regulador de la Denominació d’Origen. Allà hi servien vins del Pla de Bages, mentre que qui es fes una foto al photocall i la pengés a Instagram optava a un lot de productes del Pla de Bages i una escapada d’enoturisme. Només hi ha tres fotografies, almenys públicament, que hi hagin participat.

Nova imatge

El photocall formava part de la nova imatge de la Fira de Vins i Caves aquest any. Els estands del celler tenien una representació més gràfica i en color del nom de l’estand i de quines DO portaven -tot i que alguns ho van haver d’afegir a mà- mentre que la carpa tancada va passar a ser exclusivament per als tastos organitzats. A més, s’ha canviat el sistema de tiquets per un d’informatitzat.

Isabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de ReiToyota Starbaix Molins de Rei

Recomanacions personalitzades