152 persones donen sang durant la Candelera malgrat la pluja

La 12a Marató de Donació de Sang va aconseguir pràcticament les mateixes xifres de participants que l’any passat tot i fer-se en el diumenge de pluja que va fer baixar el nombre de visitants a la Fira de la Candelera.

La platea del Foment ha canviat un any més les butaques per l’extracció de sang // Jordi Julià

Mentre els carrers de Molins de Rei s’anaven buidant de gent fins arribar a tancar el recinte firal després de dinar, 152 persones es van acostar fins al teatre del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei per fer un gest tan altruista com és donar sang. És una de les xifres més baixes dels últims anys, tot i que no està gaire per sota del que van assolir l’any passat: 169. Lluny queden els anys que superaven els 200 participants -el 2013- o el rècord assolit el 2011 de 344 donacions.

“Si superem els 150 estarem molt contents”, afirmava a mig matí Silvia Arcos, del Banc de Sang i Teixits. La previsió ha estat gairebé clavada. Així doncs, objectiu assolit. De les 152 persones participants, 14 van triar el Foment per donar sang per primera vegada. A més, 10 persones van intentar-ho però van ser descartats pel metge perquè no reunien les condicions.

Per fer-ne difusió i poder arribar a més gent, Arcos explica que per primer cop han repartit fullets a les escoles, a més del concert que fan alumnes de l’Escola de Música i tenir el servei de guarderia de la Creu Roja al vestíbul del Foment.

El concert, que aquest any ha arribat a la 10a edició, es fa a l’escenari del Foment mentre a la platea als donants se’ls va fent l’extracció de sang. “Hem combinat repertori clàssic, amb compositors russos, amb altres de més modernes, com la banda sonora de Pirates del Carib o ‘Sofia’ d’Alvaro Soler”, explicava a Viu Molins de Rei la directora de l’Escola de Música, Pilar Casals. Entre elles també ‘Jingle Bells’, aprofitant que la Candelera permet estirar el Nadal una mica més fins al primer cap de setmana de febrer.

Toyota Starbaix Molins de ReiIsabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “152 persones donen sang durant la Candelera malgrat la pluja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *