La 167a Fira de la Candelera s’inaugura en família

La Fira de la Candelera 2018 ha tingut una obertura del recinte firal amb molt pocs convidats. L’alcalde del Papiol ha estat l’única autoritat de fora de Molins de Rei.

Brindis amb vi de la DO convidada Pla de Bages // Jordi Julià

Ni president de la Generalitat, ni president del Parlament, ni consellers, ni presidenta de la Diputació. La màxima autoritat convidada a la inauguració de la 167a Fira de la Candelera ha estat l’alcalde del Papiol, Jordi Bou. L’absència de govern a Catalunya i la recent elecció del president del Parlament han fet que la tradicional visita inaugural al recinte firal de la centenària mostra hagi quedat, com qui diu, en família.

A més de l’alcalde del Papiol, acompanyat del tinent d’alcalde (i exalcalde) Joan Borràs, l’altra convidada no molinenca ha estat Eva Farré de la DO Pla de Bages, que és la Denominació d’Origen convidada a la 38a Fira de Vins i Caves de Molins de Rei. En canvi, tampoc hi ha assistit cap representant de la Fira Convidada d’aquest any, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Tot i això, el seu alcalde, Albert Batet, que va participar en el pregó per via telefònica, sí que vindrà a la Fira aquest dissabte.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, i el seu exsoci de govern Xavi Paz, han coincidit en la visita // Jordi Julià

La resta d’assistents han estat els habituals: els polítics i càrrecs de l’Ajuntament de Molins de Rei, i el Comitè Executiu de Fira, encapçalats per Carles Guilera. Era la primera fira després de la confecció del nou govern. Paradoxalment, ha estat molt semblant a quan hi havia la sociovergència, ja que els socialistes hi han participat activament i en canvi la CUP, que és al govern, hi ha assistit al principi a través del regidor Carles Ros, però al cap de molt poc s’ha acabat separant de la comitiva oficial. ERC també hi ha participat, però ells sí, de principi a final.

El planter, el sector més tradicional de la fira, ha estat el primer punt de parada. Visita obligada al patriarca de Frutales Duran, l’imbatible guanyador del Concurs de Planter, aquest cop assegut en una furgoneta resguardant-se del fred que, com va avisar Mònica Usart, és el normal al mes de febrer però que venint dels dies d’on veníem, a algun ha agafat desprevingut. Davant d’una enorme rest d’alls, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), deia “en broma, podem dir que és per si ve en Rajoy”.

L’alcalde fent broma amb un rest d’alls // Jordi Julià

Si el planter estava en ple desplegament, la resta de sectors es veien amb menys activitat. Feia la impressió que el divendres tornava a ser el que venia sent anys enrere, un dia fluix, i no una jornada que cada cop adquiria més pes i feia plantejar-se si no seria millor obrir el recinte ja divendres al matí.

Però potser era simplement que per l’hora que era, entre les 7 i les 8 del vespre, tothom ja havia anat fent via cap a la 38a Fira de Vins, que en l’edició més gastronòmica tornava a estar plena. Allà, brindis amb vi de la DO Pla de Bages. Obsequi d’una copa per poder-lo beure per a cada càrrec electe present, però no d’un tiquet de vins, ja que per primer cop i fruit del pacte de govern i a petició de la CUP, els regidors s’han quedat sense el seu tiquet per degustar vins i les entrades al teatre.

Isabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de ReiToyota Starbaix Molins de Rei

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades