La 167a Fira de la Candelera divulgarà les cooperatives i l’economia social

Un estand de 18 metres quadrats al passeig del Terraplè donarà a conèixer les entitats d’Economia Social i Cooperativa de la comarca. La creació de l’espai forma part del nou pacte de govern.

La Fira de l’Economia Social i Cooperativa ocuparà un estand del passeig del Terraplè // Arxiu — Jose Polo

La Fira de la Candelera 2018 elimina la Fira de la Natura, l’evolució de la Fira Ecològica. Tot i això, hi haurà un nou espai: la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de Molins de Rei. De fet, entitats d’aquesta mena ja s’havien pogut veure anteriorment a Molins de Rei precisament a la Fira Ecològica.

Tot i anomenar-se Fira, serà simplement un estand més del passeig del Terraplè, d’una manera similar a la Fira Industrial que ja porta uns anys fent-se. L’espai ocuparà 18 metres quadrats i tindrà una representació de les empreses de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat. Segons la CUP, que afirma que el nou espai ha estat una aportació seva, l’estand “donarà a conèixer als visitants aquest model empresarial i oferirà solucions en tots els àmbits de la societat: l’educació, l’energia, l’habitatge, les comunicacions, el finançament…”. Volen, a més, que serveixi per crear relacions entre les pròpies entitats.

L’acord de govern signat al novembre entre CDC, CUP i ERC parlava de crear aquests espais a la Fira de la Candelera, així com també ho feia d’eliminar l’ús recreatiu d’animals. També parlava d’“ampliar l’oferta musical i promoure altres activitats culturals (circ, teatre, dansa…)” i s’ha traduït en que als tastets musicals creats l’any passat s’hi han sumat els tastets teatrals al carrer Major. L’acord afirmava, a més que es crearia un “espai per a l’intercanvi de bens i serveis, desvinculat del consum”, tot i que no s’ha produït.

La CUP assegura que portaven “anys des de l’oposició demanant que des de l’Ajuntament també es promocionés l’Economia Social i Cooperativa”. Admeten que “en els últims temps ja s’havien començat a donar alguns passos en aquesta línia”, referint-se a l’anterior govern de CDC i PSC. Ara que són al govern es comprometen a “continuar treballant-hi per tal que aquesta iniciativa sigui tot  un èxit i es pugui ampliar en el propers anys”.

Toyota Starbaix Molins de ReiIsabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de Rei

Recomanacions personalitzades