La Fira de la Candelera no tindrà passejades amb ponis

Tal com reclamava les entitats animalistes Serás su voz? i Prou Tracció a Sang, s’han eliminat les passejades amb ponis de la Candelera. Era un dels punts de l’acord de govern que es va incloure a petició de la CUP. No obstant, es manté la Mostra de Bestiar, que inclou l’exhibició d’animals.

Les passejades formaven part de la Mostra de Bestiar de la Fira de la Candelera, que sí que es manté // Fira de la Candelera

Les populars passejades en poni, un dels reclams infantils en els quals moltes famílies portaven als seus fills, no es farà. La decisió era un dels punts del pacte de govern signat entre CDC, CUP i ERC el passat novembre. Concretament, aquest punt va ser inclòs a petició de la CUP, recollint el que demanava l’entitat animalista i vegana Serás su voz? i el col·lectiu Prou Tracció a Sang.

El text de l’acord parlava, concretament, d’“anul·lar l’ús recreatiu d’animals”. El portaveu del grup local de Serás su voz?, Jaume Montmany, considera en declaracions a Viu Molins de Rei que s’hauria hagut d’eliminar també l’exposició d’animals vius durant la fira, ja que “se’ls mostra dient que són animals de granja”, la qual cosa considera que dona un missatge erroni als nens donant per fet que el destí d’aquests animals és estar engabiats i, posteriorment, ser sacrificats. “Estem fent una educació als nens orientada a perpetrar un Holocaust”, afirma Montmany, que sol utilitzar paral·lelismes amb els éssers humans per posar en evidència l’ús d’animals per al consum humà.

Tot i això, està satisfet amb la decisió: “És un petit avanç que s’agraeix”, conclou. Feia temps que lluitava perquè es deixessin d’utilitzar els ponis perquè els nens hi pugessin. I és que “no som conscients del patiment que els suposa”, assegura.

Tallers d’horta

Si bé les passejades es deixaran de fer, al lloc on es feien, el carrer Foment, s’hi faran els tallers d’horta i d’herbes aromàtiques, que abans es feien a la plaça de l’Església i ara es centralitzen juntament amb els animals exposats al pati de la Fundació Agrària i que són l’evolució del mercat on es venien d’animals en els inicis de la centenària fira.

Una altre focus d’acció animalista són els Tres Tombs. L’acord de govern parla de “prohibir la sobrecàrrega i evitar trams de patiment”. I això és el que també es farà. Segons avança el regidor de Medi Ambient, Josep Raventós (CUP), en un article a Viu Molins de Rei, s’eliminarà el tram del carrer del Pare Manyanet i les càrregues “s’explicaran i es limitaran”. Explica que les decisions han buscat un “espai de consens” amb un doble objectiu: “garantir l’absència de patiment de l’animal i aplicar uns canvis que s’adeqüin al desig polític”.

Toyota Starbaix Molins de ReiIsabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de Rei

Molins de Rei: vila per al benestar animal

Recomanacions personalitzades