Un way point rebel trunca l’inici de Xavi Foj al Dakar

El molinenc, que tornarà a optar al podi en la categoria de cotxes de sèrie, perd temps intentant que un rival superi un way point. 

Foj durant la primera etapa del Dakar 2018 // Foj Motorsport Coopertires

Xavi Foj ha començat la seva 28a participació al ral·li més dur del món, el Dakar. En la primera etapa de 241 km entre Lima i Pisco, amb una especial de 31 km, ha patit problemes amb un way point.

“Anàvem molt bé, ja havíem atrapat a Miura, segon pilot d’Autobody, però hem perdut molt temps intentant que saltés un way point, tot i que que estàvem a sobre”, ha explicat Foj després d’acabar l’etapa.

“Després de trenta minuts donant voltes, hem demanat al cotxe de l’organització que vigilava el punt que prengui nota de que estàvem allà i, en arribar al campament, els comissaris ens han promès que revisaran el nostre track”, ha afegit. Per tant, el resultat de l’etapa, on Foj ha perdut temps respecte els seus rivals, encara pot variar.

Objectiu: podi a la categoria de cotxes de sèrie

L’any passat uns problemes en les bateries el van relegar a la quarta posició, però l’objectiu de l’equip Foj Motorsport Coopertires serà, una vegada més, pujar al podi de la categoria de cotxes de sèrie (T2).

“L’organizació ha dissenyat una cursa molt exigent que, possiblement, pasarà a la història i de la que es parlarà durant molt de temps”, opina Xavi Foj.

El principal rival del molinenc tornarà a ser l’equip oficial Autobody, amb uns recursos econòmics molt superiors. “Hem fet els deures i amb la duresa del ral·li esperem ser competitius”, declara Foj, que estarà acompanyat de Nacho Santamaría com a copilot.

Recomanacions personalitzades