Sílvia Bel llegeix una carta de Junqueras des de la presó en l’acte d’ERC a Molins de Rei

L’actriu de Molins de Rei Sílvia Bel, que posa veu a l’anunci de Junts per Catalunya, ha triat l’acte de campanya d’Esquerra al seu poble per donar suport també als republicans. La corredora de muntanya Núria Picas ha defensat ERC com a “garantia de futur, transparència i honestedat” i ha titllat Albiol de “lamentable” per la corrupció.

L'actriu Sílvia Bel va fer una interpretació de la carta i va deixar les primeres cadires buides i amb llaços grocs // Jordi Julià

L’actriu Sílvia Bel va fer una interpretació de la carta i es van deixar les primeres cadires buides i amb llaços grocs // Jordi Julià

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, va ser, sense ser-hi, un dels protagonistes de l’acte de campanya que els republicans han organitzat a Molins de Rei. El partit va reservar els primers seients del míting, celebrat a la Federació Obrera, amb llaços grocs per demanar l’alliberament d’ell i de Forn, Sànchez i Cuixart. Les seves paraules van ser-hi a través de l’actriu Sílvia Bel, que va llegir una carta titulada ‘Cartes d’amor’ que va enviar des de la presó. És un text adreçat a la seva dona i els seus fills i que han rebut ara, tot i que el va escriure el dia després que sortissin de presó els altres consellers cessats.

Bel ha posat la veu a l’anunci de la candidatura de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, i es “sentia en deute” amb ERC. Més, va dir, perquè té “una relació personal” amb Junqueras i és “molt amiga” de Toni Comín, “que és a l’exili”. “He volgut fer això un dia que venia la Núria Picas, que és molt amiga meva, i que hi havia un acte al poble on vaig créixer, un poble que estimo i amb el qual em sento molt estretament lligada”, va dir als assistents molinencs.

Sílvia Bel durant la lectura de la carta // Jordi Julià

En clau més política, va donar-los suport perquè vol que “totes les llistes que tenen gent a la presó i a l’exili puguin formar govern i tornar a la normalitat, que no és un 155 aplicat com si haguessim tornat a la dictadura”. Tot i això, va voler deixar clar que no forma part del partit.

“Ni un sol cas de corrupció”

Qui sí que els dona suport amb més implicació és la corredora de muntanya Núria Picas, que ha estat un dels fitxatges de persones independents d’ERC i va al número 25 de la llista de Barcelona. Va triar Esquerra perquè “fa 86 anys que pica pedra i en aquests anys no hi ha hagut ni us sol cas de corrupció, és garantia de futur, de transparència i d’honestedat”.

Núria Picas durant la seva intervenció // Jordi Julià

Picas va posar en valor una llista “transversal, amb gent d’àmbits molt diversos, on es barreja l’experiència al Parlament en les últimes legislatures amb gent nova, i amb una llista cremallera, on darrere una dona hi ha un home i darrere un home hi ha una dona”. El regidor d’ERC a Molins de Rei va incidir en que “la República serà feminista o no serà”, afirmant: “Som l’única formació amb una llista cremallera del 100%”, en referència a una manera de confeccionar les llistes en què els homes i les dones es van alternant, i que també apliquen altres partits.

L’acte es va fer a la Federació Obrera // Jordi Julià

La corredora va aprofitar que també és bombera per atacar el candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol, pel seu tuit on titllava de “lamentables” els bombers que van anar a donar sang coincidint amb la manifestació a Brussel·les. “Vostè sí que és lamentable, senyor Albiol, quan està al PP, el partit més corrupte d’Europa, amb 12 ministres investigats o que van cobrar sobresous, i aquest govern ens està manant ara a Catalunya, i la seva marca blanca, el partit de l’Arrimadas i companyia, per no parlar del PSC que també està en el bloc del 155”, els va etzibar.

Considera que “cal trencar-se la cara pel nostre país”. Per això, ha deixat la seva “zona de confort” de corredora de muntanya perquè “cal deixar-s’hi la pell, tots ens hi hem d’involucrar”. Va animar a participar en unes eleccions “imposades” on participen perquè saben que “un dels tresors que té el nostre país és la força de la gent”, apel·lant a l’esperit de l’1 d’octubre.

 

Recomanacions personalitzades